De finance-afdeling speelt een steeds belangrijkere rol in het bepalen van de bedrijfsstrategie. Zo worden de afdeling steeds vaker betrokken bij besluiten over investeringen en de bedrijfsstrategie. Dat geldt zeker voor de medewerkers in een management positie.  

Bedrijven die goede financiële professionals die bijdragen aan hogere opbrengsten kunnen werven, hebben een concurrentievoordeel. Goede accountants, belastingspecialisten en andere financiële specialisten zijn echter niet makkelijk te vinden. 

Een goed salaris van is belangrijk, maar dat het voor getalenteerde kandidaten niet meer de belangrijkste factor. U moet meer aanbieden dan alleen maar een baan, u moet hen de volgende stap in hun carrière bieden.  

Wat moeten bedrijven doen om de beste kandidaten aan te trekken?  Wij hebben een lijst gemaakt met de belangrijkste to do's:  

Biedt flexibele werkmogelijkheden 

Als het aan sollicitanten ligt, wordt werken op afstand het nieuwe normaal. Volgens onderzoek van PageGroup will de meerderheid graag de mogelijkheid hebben om op afstand te werken. Dit brengt natuurlijk weer nieuwe uitdagingen met zich mee. Alles dat je moet weten over The Next Normal kun je lezen in ons gratis e-book.  

Investeer in de bedrijfscultuur 

Naast het salaris en de pensioenregeling kijken sollicitanten steeds vaker naar de bedrijfscultuur bij een potentiële werkgever. Houd de werkgever bijvoorbeeld rekening met hun persoonlijke situatie of familieomstandigheden? Vooral voor jongere generaties is ook maatschappelijke betrokkenheid een belangrijk selectiecriterium. Daarom bieden veel bedrijven kandidaten de mogelijkheid om deel te nemen aan vrijwilligersprojecten en zo iets terug te doen voor de maatschappij. 

Bied ontwikkelingskansen aan 

Als werkgever is het belangrijk een persoonlijk ontwikkelingsplan te bieden, op maat gemaakt voor de kandidaat. Als kandidaten geen ruimte zien zich bij een bedrijf te ontwikkelen, kiezen ze waarschijnlijk niet voor die onderneming boven de concurrentie. Training & ontwikkeling is ook essentieel om de beste mensen te behouden.  Zorg ervoor dat medewerkers kunnen deelnemen aan opleidingen en zich vaardigheden eigen maken. Dat geeft een voldaan gevoel en het is dan minder waarschijnlijk dat ze elders een baan zoeken. 

Zorg voor een platte hiërarchie  

Uit verschillende onderzoeken onder millennials blijkt dat de overgrote meerderheid de voorkeur heeft voor een vlakke, transparante en flexibele manier van werken.  Daarom is het belangrijk om toekomstige medewerkers een grote autonomie te bieden. Leg uit welke resultaten er behaald moeten worden, en hoe de kandidaat deze bereikt, moet hij of zij zelf weten. Zo maak je duidelijk dat je er alle vertrouwen in hebt dat de kandidaat het prima zal doen. 

Op zoek naar getalenteerde kandidaten in de financiële sector? Neem contact op met onze deskundige consultants 

Populaire artikelen