technologieprofessional

Lastig om IT-talent te vinden? Denk opnieuw. Nieuw onderzoek van PageGroup toont aan dat 9 op 10 technologieprofessionals openstaan voor nieuwe kansen.   

Maar het gaat er niet om eender welke nieuwe baan te krijgen. Het techtalent in Europa kijkt veel verder dan dat. In een “onzichtbare revolutie” die het continent overspoelt, treden factoren als flexibiliteit, balans tussen werk en privéleven en gedeelde bedrijfswaarden op de voorgrond. 

Voor onze Talent Trends Survey van 2023 ondervroeg PageGroup bijna 70.000 professionals van over de hele wereld. Daarvan zijn er 28.000 gevestigd in Europe en 10% werken in technologische functies. Om beter te begrijpen wat technologisch talent echt wil, zowel wereldwijd als in Europa, hebben we een speciale editie van ons Talent Trends 2023 rapport gemaakt, gericht op technologie. 

Wat is de drijfveer van techprofessionals? 

Concurrerende beloning, flexibiliteit en de balans tussen werk en privéleven zijn van grote invloed op de prioriteiten van techneuten bij het kiezen van een nieuwe baan. De studie van PageGroup heeft ontdekt dat: 

  • Bijna een kwart van de techprofessionals in Europa (23%) noemt salarissen, bonussen en andere beloningen als hun grootste prioriteit. 
  • Flexibiliteit staat helemaal bovenaan de lijst voor bijna een op de vijf (19%) technische kandidaten. Voor 76% van de techprofessionals zijn flexibele werktijden een must in het flexibiliteitsbeleid van een bedrijf. 
  • Meer dan de helft (52%) van de technische werknemers bespreekt de balans tussen werk en privé tijdens sollicitatiegesprekken, terwijl een vergelijkbaar aantal (55%) het ermee eens is dat de balans tussen werk en privé bijdraagt aan werktevredenheid.  
  • Techprofessionals zijn steeds vaker op zoek naar bedrijven die hun waarden delen. Een opvallende 90% van de Gen Z'ers en millennials zegt dat ze om deze reden van baan zouden veranderen. 

Wat betekent dat voor bedrijven? 

Vergeet het om terug te gaan naar het “oude normale”. Deze veranderingen zullen niet verdwijnen: Bedrijven moeten zich aanpassen om geschoolde professionals aan te trekken en te behouden en tegelijkertijd concurrerend te blijven. 

Het positieve nieuws? 61% van de Europese techprofessionals zijn tevreden met hun salaris. Maar bedrijven moeten alert blijven. Naarmate de vraag naar technische experts stijgt en het aantal gekwalificeerde kandidaten daalt, zullen de salarissen allicht stijgen.  

Maar het gaat niet alleen om het salaris. Voor techrekruten is de menselijke focus cruciaal. Werkgevers moeten rekening houden met de grotere nadruk die jongere professionals leggen op persoonlijk welzijn en moeten daarom een aantrekkelijk, flexibel werkbeleid creëren. Hoewel de mogelijkheid om carrière te maken essentieel is, geeft 80% van de Europese techprofessionals prioriteit aan mentaal welzijn boven het beklimmen van de carrièreladder.

Uw routekaart om de race om technologisch talent te winnen 

Hoewel we de belangrijkste inzichten hebben aangestipt, houdt de “Onzichtbare Revolutie” hier niet op. Ons volledige rapport biedt een diep inzicht in wat techprofessionals motiveert, plus praktische tips om uw organisatie te helpen slagen. 

Download vandaag nog gratis onze Europese en wereldwijde rapporten en als u op zoek bent naar nieuw talent, bel dan terug voor een gesprek met één van onze deskundige consultants. 

 
 

Op zoek naar kandidaten?

Wil je je wervingsbehoeften met ons bespreken ?

Neem contact met ons op

Salarisoverzicht

Bekijk de belangrijkste trends in de markt en salarissen per sector.

Lees meer

Populaire artikelen