Van baan veranderen is nooit gemakkelijk. De laatste weken in uw huidige baan moet u afscheid nemen van collega's, externe contactpersonen mailen om ze op de hoogte te brengen en natuurlijk ook de laatste hand leggen aan onafgewerkte projecten. En tegelijkertijd moet u u  voorbereiden op je nieuwe uitdaging. Met onze vijf tips komt u de laatste weken (en de eerste in uw nieuwe baan) probleemloos door.

Kondig uw vertrek pas aan op de laatste dag

Licht uw professionele netwerken zoals LinkedIn op de laatste dag in uw huidige baan in over uw vertrek: zeg dat u dankbaar bent voor alles wat u hebt geleerd en dat u weggaat om een nieuwe uitdaging aan te gaan.

Probeer dit soort sociale activiteiten op de eerste dag van uw nieuwe baan tot het absolute minimum te beperken. U heeft op uw eerste werkdag (of tijdens de lunch) immers wel iets anders te doen dan felicitaties te beantwoorden op uw telefoon.

Doe hetzelfde met interne mails op de laatste dag, zodat ook de mensen die nog niets over uw vertrek hebben vernomen, op de hoogte zijn. Ook is dit een uitgelezen kans om een goede laatste professionele indruk na te laten bij toekomstige ex-collega's. Zorg ervoor dat ze met plezier aan u terugdenken.

Laat u niet negatief uit over uw ex-werkgever

Hoe verleidelijk het ook is om je negatief uit te laten over het bedrijf dat u net hebt verlaten, mag u niet vergeten dat virtuele (en 'echte') opmerkingen ons tegenwoordig lang kunnen blijven achtervolgen. Het laatste wat u wilt is een slechte indruk achterlaten bij uw vorige bedrijf. Mensen veranderen immers wel vaker van baan, en misschien zult u in de toekomst weer met dezelfde mensen samenwerken.

Houd eventuele frustraties voor uzelf en probeer voor uzelf te formuleren wat er is misgegaan, zodat u in de nieuwe baan niet in dezelfde situatie terechtkomt.

Ga op zoek naar een mentor

Nu is ook een goed moment om een mentorrelatie op te bouwen met een gerespecteerde collega van uw voormalige bedrijf. Hij of zij is vast gecharmeerd door uw voorstel! Mentors zijn ideaal om van een ervaren collega de kneepjes van het vak te leren, en u verankert zo ook uw professionele relatie met uw mentor op lange termijn.

Ook voor uw nieuwe bedrijf is dit een goed idee, maar wacht daar nog even mee. De eerste 90 dagen in uw nieuwe baan heeft u immers nog veel te leren, dus maak het uzelf niet moeilijker dan nodig is.

Stel een aantal doelstellingen voor eerste weken

Leg (samen met uw team) doelstellingen vast die u tijdens de eerste weken in uw nieuwe baan moet waarmaken. Bijvoorbeeld nieuwe producten leren kennen, een certificaat behalen voor een programma waarmee je zult werken, of vaardigheden om je productiviteit te verhogen.

Zo krijgt u sneller een inzicht in uw nieuwe team en uw nieuwe functie. En zo weten uw collega's meteen dat het menens is en dat u gericht te werk gaat.

Veel plezier!

Misschien heeft u uw vorige baan opgezegd vanwege de stress, omdat u het werk niet leuk vond, of omdat u niet goed kon opschieten met het management. Vergeet niet dat u deze kans hebt aangegrepen omdat u iets anders wilde. Ga er dan ook helemaal in op en geniet van de uitdaging!

In onze adviesrubriek vindt u meer praktische tips

Join over 80,000 readers!
Receive free advice to help give you a competitive edge in your career.