Welke vaardigheden moet uw finance-team hebben om ervoor te zorgen dat uw bedrijf klaar is voor de toekomst? Dit zijn de 10 belangrijkste vaardigheden die wij hebben geïdentificeerd. 

De huidige digitalisatie in de financiële sector heeft een grote impact op de vaardigheden waar werkgevers naar moeten kijken bij mogelijke nieuwe teamleden. Naarmate de meer operationele taken worden geautomatiseerd of verhuizen naar grote shared service centers, stijgt de vraag naar meer gespecialiseerde, technische en analytische kandidaten. 

Onze deskundige consultants spreken elke dag met werkgevers en professionals en identificeerden de belangrijkste vaardigheden en competenties die voor bedrijven in de hele financiële sector cruciaal zijn.  

 1. Ervaring met transacties   

Naast de kernvaardigheden die nodig zijn om een efficiënte financiële afdeling te runnen, worden professionals met kennis en ervaring in transacties tussen moeder en dochterondernemingen, waaronder die voor joint ventures, sterk op prijs gesteld. Het is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat er een centraal team is met een gestandaardiseerd globaal beleid om aan eventuele nieuwe regelgeving te voldoen.  

2. Talenkennis 

De financiële functie wordt steeds internationaler en financiële professionals moeten in diverse culturen kunnen werken. Het liefst hebben zij ervaring in het buitenland en spreken ze ten minste een buitenlandse taal, doorgaans Engels. 

Lees ook: hoe trekt u toptalent in finance aan?

3. Technische boekhouding  

De vaardigheden van getalenteerde technische boekhoudkundige medewerkers zullen steeds meer op prijs gesteld worden. Deze professionals spelen immers een sleutelrol op elke financiële afdeling. Ze zijn verantwoordelijk voor talrijke dagelijkse taken op boekhoudkundig gebied en zijn van groot belang voor het succesvolle beheer van een onderneming. Ze zijn cruciaal om op nieuwe regelgeving, bedrijfsprocessen en ongekende uitdagingen in te spelen.  

4. Ervaring met fusies & overnames

De verwachting is dat het aantal grensoverschrijdende fusies & overnames de komende jaren zal toenemen. Professionals met een grondige kennis van strategische planning, evenals een analytische geest en aandacht voor detail zijn op dat vlak van het grootste belang.   

5. Kennis van financiële regelgeving  

Bijblijven wat betreft de komende ontwikkelingen inzake financiële regelgeving beschermt een bedrijf tegen financiële instabiliteit en economische verliezen. Naarmate er nieuwe regels worden ingevoerd en bestaande regelgeving wordt geactualiseerd om de steeds evoluerende financiële sector van vandaag vorm te geven, wordt het steeds belangrijker om hiervan op de hoogte te blijven.   

6. Risk & compliance-management 

Zoals bleek uit diverse schandalen bij financiële ondernemingen, is het essentieel om potentiële risico's van tevoren te identificeren en deze te analyseren teneinde maatregelen te nemen om de risico's te verminderen. Compliance officers moeten weten waar de risico's van non-compliance voor het bedrijf liggen. Sommige van deze risico's komen vaker voor dan andere en dit zijn de compliance-risico's die als eerste en het hardst moeten worden aangepakt. 

7. Audit-projectmanagement  

Audits blijven een fundamenteel onderdeel van elke succesvolle financiële afdeling. Naarmate er nieuwe regelgeving wordt ingevoerd en de boetes voor het niet naleven van beleid en procedures stijgen, worden interne audits steeds belangrijker om risico's te beperken en de voortgang te waarborgen. Aangezien dit proces veel aandacht voor detail en organisatie vereist, is het voor bedrijven van groot belang om iemand in dienst te hebben die de volledige audit voor zijn rekening neemt. Professionals die deze audits kunnen managen, zijn essentieel om te bepalen of een onderneming de overeengekomen doelstellingen realiseert.  

8. Gespecialiseerde financiële kennis (belastingen, treasury enz.)  

De kernfuncties van de financiële afdeling zijn fundamenteel voor elke onderneming. Daarom zijn gespecialiseerde kennis van en ervaring binnen de kerndomeinen zo belangrijk. Werkgevers zijn voortdurend op zoek naar kundige professionals die de kennis en inzichten van hun financiële team kunnen verdiepen.   

9. Financial controlling 

Als hoofd van de boekhouding houdt de financial controller toezicht op alle boekhoudkundige activiteiten. Hij of zij moet zowel aandacht voor detail hebben als het algemene beeld voor ogen houden. Hun taak is niet alleen accuratesse, maar ook het verbeteren van efficiency; dit zijn twee doelen die niet altijd gemakkelijk zijn te combineren binnen een functie. 

10. Commercieel karakter  

Een brede kennis van het bedrijf en van wat de concurrenten doen, is cruciaal. Deze diepgaande inzichten zijn belangrijk voor actuarissen, retail bankers en verzekeraars. Aan de hand van brede kennis kunnen professionals een commercieel project immers beter inschatten, ook op het financiële aspect. Zo worden de kosten gedekt en is het rendement positief. Professionals met een sterke commerciële instelling moeten kunnen bepalen waarom een bedrijf al dan niet goed presteert.   

Lees ook: 4 belangrijke soft skills voor een finance-kandidaat

Als toonaangevende recruitment agency met een wereldwijd netwerk hebben wij een uitgebreide database met getalenteerde professionals, die een bedrijf naar het volgende niveau kunnen tillen om zo de concurrentie een stap voor te blijven.  

Neem vandaag nog contact op met één van onze gespecialiseerde recruitment consultants om te bespreken hoe wij kunnen helpen bij de werving van het beste talent met de juiste vaardigheden. 

Op zoek naar getalenteerde kandidaten in de financiële sector? Neem contact op met onze deskundige consultants 

Candidate Relevancy gauge

Probeer onze nieuwe applicatie om de perfecte baan te vinden!

Populaire artikelen