De financieel directeur of CFO is verantwoordelijk voor het financiële beleid van een onderneming en is een van de naaste medewerkers van de CEO. Hij of zij is verantwoordelijk voor de boekhouding van het bedrijf, beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en observatievermogen en is een echte manager. Welke opleidingen komen in aanmerking om financieel directeur te worden? Welke instellingen bieden het geschiktste curriculum? Wat zijn de toelatingseisen voor deze opleidingen? Een volledig overzicht van de studies die toegang geven tot het beroep van financieel directeur.

Een opleiding op hoog niveau

Als je op de functie van financieel directeur wilt solliciteren, heb je vaak een master in management, finance en bedrijfseconomie, rechten of human resources moet je ook beschikken over jarenlange ervaring op bedrijfseconomisch, management- en accountancygebied.  De toonaangevende opleidingen (grandes écoles) bieden de beste ingang voor functies op financieel gebied en genieten daarom de voorkeur.

  • Bussiness- en managementopleidingen
  • Ingenieursopleidingen
  • Politicologie  

De eisen van recruiters

Doorgaans komen voor de functie van CFO mensen in aanmerking die in eerste instantie ervaring hebben opgedaan in een accountantskantoor en vervolgens op het gebied van controlling. Vaak wordt een ervaring van 5 tot 10 jaar als administratief en financieel manager vereist.

Op een CV als sollicitant voor de functie van financieel directeur moet een aantal duidelijk omschreven projecten staan die onderbouwen dat er tijdens de loopbaan een voortdurende progressie is gemaakt. Ook moeten er prestaties op worden vermeld die goed weergeven over welke competenties de kandidaat beschikt.

Ga naar onze vacatures in finance

Op zoek naar een baan?

Vind de beste vacatures op onze website

Solliciteer nu

Op zoek naar kandidaten?

Wil je je wervingsbehoeften met ons bespreken ?

Neem contact met ons op

Job Match

Vind de vacature die bij u past op basis van uw vaardigheden en ervaring in uw cv met onze innovatieve tool

Upload uw cv

Populaire artikelen