Welkom bij het cv van de toekomst

Het cv zoals we ´t kennen nadert zijn einde. Het cv van de toekomst is gepersonaliseerd, interactief en wordt aangedreven door Artificiële Intelligentie.
 

 

Het nieuwe cv is een digitaal document, waarvan de data zijn beveiligd en dat een overzicht geeft van referenties van voormalige werkgevers, collega´s en/of klanten, projectverslagen, publicaties, videogegevens, enz., om een goede indruk te geven van hoe je bent als professional en als persoon.

Lees ook: De 6 stappen naar het perfecte LinkedIn-profiel

Lees ook: 10 regels voor een cv dat de aandacht trekt

Dit zijn de onderdelen van de toekomstige CV: 

  • Personal Assistant die je connecties en persoonlijke informatie onderhoudt, en die communiceert met zowel mensen als met geavanceerde AI en chatbots.

  • De optie om het digitale cv anoniem te maken, of de toegang tot bepaalde gegevens te beperken.

  • Centrale database met alle documenten, zoals studieresultaten, die het bewijs leveren voor je kennis en vaardigheden.

  • Cloudgebaseerd, beveiligd met blockchain om resultaten en ervaring uit het verleden te versleutelen. 

  • Kan makkelijk gescand door een AI-programma om tijdens een sollicitatieproces de geschiktheid voor een nieuwe functie te evalueren en omgekeerd.

  • De verwachting is dat privé-informatie in de toekomst in de cloud wordt opgeslagen, en wordt beveiligd door blockchain. Vanaf 2030 wordt deze informatie toegankelijk voor AI-programma´s.

Wat zijn de belangrijkste trends en in welke mate zullen ze ons werk beïnvloeden? We hebben gekeken naar de volgende trends:

In onze adviesrubriek vindt u meer praktische tips om het beste uit uw zoektocht naar een baan te halen.