De vraag naar IT-kandidaten is nog nooit zo groot geweest. Hoe zorgt jouw bedrijf ervoor dat het de beste mensen binnenhaalt? En welke toegevoegde waarde kan Michael Page aan IT-professionals bieden?

Veel bedrijven zoeken naar goede IT-professionals. Maar hoe vind je de kandidaat die precies past bij jouw wensen? Mustapha Bokhizzou, manager van Michael Page Information Technology, heeft vele jaren ervaring in de werving en selectie van IT-kandidaten.

De arbeidsmarkt voor IT-professionals is bijzonder goed. Wat is de toegevoegde waarde van Michael Page voor hen?

“Wij onderhouden contacten met veel verschillende bedrijven, waaronder zowel de grote namen als kleinere bedrijven, die bij het grote publiek vaak minder bekend zijn. In deze laatste categorie zijn er vaak kansen waar kandidaten in eerste instantie niet eens aan denken. Hierdoor kunnen wij kandidaten adviseren over loopbaanstappen die hen op langere termijn verder brengen en hen helpen het bedrijf en de functie te vinden die het best bij hen past. ”

Veel bedrijven zoeken naar IT-talent. Wat is het advies om de beste mensen binnen te halen?

“Elk bedrijf zoekt naar de perfecte kandidaat met bewezen vaardigheden, ervaring en kennis. Maar ik zou sterk aanbevelen om kandidaten ook omwille van hun potentieel aan te nemen. Als iemand de juiste instelling en het potentieel heeft, dan komt de ervaring vanzelf. ”

Welke trends hebben momenteel de grootste impact op de werving en selectie van nieuwe kandidaten?

“Op dit moment is er een grote vraag op terreinen als IT-ontwikkeling, informatiebeveiliging, IT-architectuur, business intelligence en IT-risico, om er maar een paar te noemen. Daarnaast is er altijd behoefte aan goede projectmanagers.”

“De veranderende rol van IT binnen organisaties is een belangrijke ontwikkeling van de afgelopen jaren: in het verleden vervulde de IT-afdeling een ondersteunende rol, maar bedrijven zijn nu volledig gedigitaliseerd. IT is geen aparte afdeling meer, maar een onderdeel van alles wat bedrijven doen. Het is steeds vaker de kern van de organisatie en bepalend voor de activiteiten. Zo die je ook dat verkoop & marketing en IT steeds meer gemeen krijgen. Op een hoger niveau zie je dat met de benoeming van Chief Technology Officers, die mede de bedrijfsstrategie bepalen. ”

Wat is de toegevoegde waarde die jij in de zoektocht naar goede kandidaten kunt bieden?

“Wij hebben een groot netwerk, dat we voortdurend onderhouden en uitbreiden. Vaak hebben wij de kandidaat al in ons netwerk op het moment dat de klant een vacature plaatst. Dat bespaart veel tijd in de zoektocht naar talent. Daarnaast hebben wij een goed idee van wat wel en niet mogelijk is wat betreft de beschikbaarheid van specifieke profielen. Hiervoor kunnen wij een belangrijke adviesrol vervullen als het erom gaat te bepalen of een specifiek functieprofiel haalbaar is.”

“Verder voegen wij waarde toe omdat wij ons zowel met werving voor vaste banen als voor interim banen bezighouden. Onze interim professionals zijn vaak direct beschikbaar om de druk van de ketel te halen, terwijl onze permanente divisie kandidaten voor de langere termijn kan vinden. Wij dekken de hele wervingscyclus af en zodoende zijn onze klanten altijd in goede handen.”

Op zoek naar goede IT-professionals? Bekijk hier welke andere bedrijven we hebben gehoplen om IT-talent te vinden.

Op zoek naar kandidaten?

Wilt u uw wervingsbehoeften met ons bespreken?

Neem contact met ons op

Salarisoverzicht

Bekijk de belangrijkste trends in de markt en salarissen per sector.

Lees meer

Populaire artikelen