Werving & Selectie - Digital

Digital marketing en e-commerce zijn essentieel voor het succes van merken en organisaties geworden. De beste manier om voorop te lopen in digitale marketingtrends is het aannemen van de meest getalenteerde digitale specialisten. Maar die liggen niet voor het oprapen

Bij Michael Page Digital bouwen we voort op de expertise die we in de afgelopen decennia hebben vergaard op het gebied van marketing en sales. We hebben toegang tot een nationaal én wereldwijd netwerk met een brede selectie aan (inter)nationale kandidaten en de grootste opdrachtgevers. Zo brengen we de beste digital professionals en merken ter wereld samen.

Page Digital is onderdeel van Michael Page, dat samen met Page Personnel en Page Executive de PageGroup vormt, die sinds april 2001 op de London Stock Exchange genoteerd staat. Michael Page kan, zowel op het niveau van professionele medewerkers als op managementniveau, een sterk trackrecord van succesvolle werving- & selectieopdrachten voorleggen. Vanuit meer dan 150 vestigingen in ruim 35 landen, bieden wij onze klanten – variërend van het MKB tot multinationals – exclusieve toegang tot een poule van internationaal talent.

Waarom Michael Page Digital?

In bijna iedere sector groeien de digitale kanalen harder dan ieder ander kanaal. We transformeren in een land (en een wereld) van digitale gebruikers. Mensen willen hun informatie, producten en diensten sneller en ze willen ze overal. Bedrijven die nu niet investeren in digital, zullen hun marktaandeel snel terug zien lopen.

Wervings- en selectiebedrijven die actief zijn op het gebied van digital, zijn over het algemeen beperkt in reikwijdte tot hun eigen sector en leveren doorgaans alleen digitale specialisten. Michael Page heeft toegang tot een veel breder en gedifferentieerder aanbod en dat kan een belangrijk verschil maken.

Geïntegreerde marketing en commerce

Ondanks de sterke groei van de digitale kanalen, maken veel bedrijven en organisaties in de B2B- en de FMCG consumentensector - wereld nog altijd gebruik van traditionele marketing- en saleskanalen, omdat een belangrijk deel van hun doelgroep hier te vinden is. Dat betekent dat hun digital professionals nauw samen moeten werken met traditionele marketing- en salesteams, om een consistente omnichannel-ervaring te creëren voor klanten.

Michael Page brengt de expertise uit verschillende sectoren en verschillende specialisaties bij elkaar. Dankzij onze brede en jarenlange kennis van de markt en uiteenlopende bedrijfsculturen, zijn wij in staat om de juiste mensen te verbinden met de juiste opdrachtgevers. Zo maken we een optimale samenwerking tussen digitale en traditionele disciplines mogelijk, voor een geïntegreerd resultaat.

Gedifferentieerde rollen en bredere kennis

Met het volwassen worden van digital marketing en e-commerce, zien we een groeiende behoefte aan meer gespecialiseerde digitale professionals ontstaan, waar aanvankelijk slechts één persoon verantwoordelijk was voor een volledige digitale campagne. Er is bijvoorbeeld een stijgende vraag naar specialisten die zich louter bezighouden met e-mail-campagnes of naar specialisten op het gebied van social media. Hoe belangrijker de digitale kanalen worden voor een organisatie, hoe gedifferentieerder de behoefte over het algemeen is.

De meest geschikte kandidaat bevindt zich niet altijd in Nederland en daarom is het belangrijk dat organisaties een internationaal netwerk aan kunnen spreken om hun vacatures te vervullen. Michael Page is actief in meer dan 35 landen en heeft toegang tot een internationale poule aan talent. We koppelen de beste mensen aan de beste bedrijven en wanneer talent in Nederland schaars is, dan brengen we organisaties in contact met internationaal talent. Wanneer getalenteerde professionals in Nederland geen werkgever kunnen vinden die bij hun ambities past, dan brengen wij ze in contact met internationale organisaties, waar zij wél op hun plek zitten.

Seniors met operationele én strategische vaardigheden

Er is in Nederland en in de rest van Europa een stijgende vraag naar senior professionals, zoals online marketingmanagers en e-commerce-managers. Ook hier speelt de integratie met de rest van de organisatie en een bredere kennis dan alleen het eigen vakgebied een essentiële rol. Naast strategische vaardigheden hebben deze specialisten bijvoorbeeld ook een gedegen operationele kennis nodig. Ze moeten immers niet alleen het marketing- en salesproces kunnen overzien, maar ook de technologische taal van de IT-teams spreken om hun commerciële doelen om te zetten in praktische tools.

Michael Page is actief in een breed scala aan marktsectoren en specialisaties en kan daarom als geen ander beoordelen of een kandidaat in de cultuur van een organisatie past en andersom. Wij vinden niet alleen digitaal toptalent, maar zorgen er ook voor dat dit talent bruggen kan slaan naar de afdelingen waarmee zij samen moeten werken.

Michael Page kijkt verder dan digital

Om bij de razendsnel veranderende vraag naar digital professionals een passend aanbod te vinden, is een marktbrede visie essentieel en toegang tot een uitgebreide, internationale database aan getalenteerde professionals. Recruitment agencies die zich puur op digital richten, kunnen organisaties niet van traditionele marketeers en salesprofessionals voorzien, terwijl juist de integratie van de verschillende disciplines zo belangrijk is. Traditioneel en digitaal moeten elkaar versterken en ondersteunen en die koppeling moet al bij de werving van nieuw personeel worden gelegd. Omnichannel begint immers bij het belangrijkste kapitaal van een onderneming: de mensen die er werken.

Onze disciplines: