Promotie maken houdt verband met uw geschiktheid, ambitie en en consistentie van uw inspanningen. Met een slimme voorbereiding, de juiste houding en een goed ondersteuningsnetwerk, gaat u goed beslagen ten ijs de volgende stap in uw carrière tegemoet. Met de onderstaande tips kunt u vandaag al beginnen met de voorbereidingen voor uw baan van morgen.

Praat met uw manager

Het is essentieel dat uw leidinggevende een sterke voorstander is van uw promotie. Degenen die resultaten boeken, komen vooruit. Wanneer u echte waarde toevoegt, breng dat dan onder de aandacht van uw baas. Wanneer u uw ambities met uw manager bespreekt, begrijpt hij/zij uw doelen beter, zodat hij/ zij u kan helpen deze te bereiken. Toon initiatief door uw leidinggevende te vragen hoe u meer verantwoordelijkheid binnen (of buiten!) uw eigen team kunt nemen om uw horizon te verbreiden.

Zoek een mentor

Het hebben van een mentor is één van de slimste manieren om vooruit te komen in uw carrière. U kunt van haar of zijn ervaring gebruikmaken om er achter te komen hoe u zich het best door de organisatie kunt bewegen. Ook kan een mentor waardevol advies geven over het bevorderen van uw carrière. Het opbouwen van een sterke relatie met iemand die zich hogerop in de organisatie bevindt, kan ook deuren helpen openen: zij kunnen een goed woordje voor u doen en bemiddelend optreden wanneer u om een nieuwe uitdaging of promotie vraagt.

Verbeter uw vaardigheden

Het hebben van de juiste vaardigheden en kennis is essentieel om voor promotie in aanmerking te komen. Stel vast welke kennis en/of vaardigheden u nodig heeft voor uw volgende positie en beoordeel in hoeverre u hierover beschikt. Verwerf zoveel mogelijk vaardigheden in uw huidige functie en probeer een steentje bij de te dragen aan werk op een hoger niveau om aan te tonen dat u in staat bent die positie te vervullen en direct inzetbaar bent.

Bewijs wat u waard bent

Om uw kansen op promotie te vegroten dient u de verwachtingen voor uw huidige functie te overtreffen. Naast vakinhoudelijke vaardigheden is het ook van cruciaal belang dat u de reputatie van een betrouwbare, kundige en harde werker opbouwt. Probeer deze eigenschappen te combineren om aan te kunnen tonen wat u waard bent.

Op zoek naar een baan?

Vind de beste vacatures op onze website

Solliciteer nu

Is uw salaris marktconform?

Onze salarisvergelijker geeft u een uitgebreid overzicht van sectorspecifeike salarissen in Nederland

Bereken nu

Job Match

Vind de vacature die bij u past op basis van uw vaardigheden en ervaring in uw cv met onze innovatieve tool

Upload uw cv

Populaire artikelen