Aan de slag gaan met een nieuwe baan is erg spannend. Te midden van de opwinding van uw eerste dag wilt u er zeker van zijn dat u als ervaren kracht een goede eerste indruk achterlaat. Hiervoor moet u goed georganiseerd zijn en de juiste vragen weten te stellen.

U goed voorbereiden op de eerste werkdag is belangrijk. Doe wat onderzoek naar het bedrijf en begin uw nieuwe functie met een grove schets van hoe u aan de slag wilt gaan om uit te blinken. Als ervaren professional wordt van u verwacht dat u nieuwe ideeën en een nieuw perspectief binnenbrengt. Om ervoor te zorgen dat u een goede indruk maakt, hebben wij deze 5 tips voor de eerste dag van uw nieuwe baan.

Stap 1: Bereid een goede persoonlijke presentatie voor

Op uw eerste dag zult u hoogstwaarschijnlijk veel verschillende mensen ontmoeten en u zult vast de meeste namen vergeten. Afgezien van uw selectiemanager weet de rest van het team waarschijnlijk nog niet veel over u. Bereid daarom een kort overzicht van uw achtergrond en vaardigheden voor en, in het geval ze het nog niet weten, over de functie waarvoor u bent aangenomen. Als ervaren medewerker wordt van u verwacht dat u de belangrijkste verantwoordelijkheden van uw vorige functie uitlegt als u met het senior management spreekt. Maak een lijstje met uw prestaties, de projecten waaraan u heeft bijgedragen en de besparingen/winst die u daarbij heeft gemaakt. Wees zelfverzekerd bij het uitleggen van uw functie en de ervaring die u meebrengt.

Lees ook: Overdraagbare vaardigheden ontwikkelen

Lees ook: Hoe maak je de eerste 90 dagen een geweldige indruk? Vijf tips

Stap 2: Bekijk nog eens wat het bedrijf doet en de markt waarin het opereert

Bezoek de website van het bedrijf en verzamel zo veel mogelijk informatie over de bedrijfsactiviteiten en de markt waarin het actief is. Probeer toekomstige kansen of mogelijke probleemgebieden te identificeren. Wie zijn de concurrenten en doen ze iets op een andere manier?

Stap 3: Bereid u voor op de eerste ontmoeting met uw manager

Schrijf alvast wat vragen op. U weet wat er van u verwacht wordt, maar dit is een goed moment om u te verdiepen in de details van taken of verantwoordelijkheden die u niet volledig begrijpt. Ontdek wat de verwachtingen van uw manager zijn op korte en lange termijn en welke ondersteuning u nodig heeft om hieraan te voldoen. Zorg dat u zoveel mogelijk inzicht krijgt in de werkdynamiek van het team, zodat u weet wanneer u met wie contact moet opnemen en hoe u werkrelaties kunt opbouwen met de belangrijkste contactpersonen in het bedrijf.

Stap 4: Bedenk vragen om aan uw collega's te stellen

U heeft vast veel vragen op uw eerste dag, dus wees proactief en georganiseerd bij het verkrijgen van de antwoorden. Wat zijn uw verantwoordelijkheden, wat werkt goed, welke uitdagingen liggen er en wat zijn de belangrijkste projecten op dit moment? Verdeel ze in categorieën en zorg ervoor dat u met de juiste mensen spreekt om de antwoorden te krijgen die u nodig heeft.

Stap 5: Zorg voor een goede organisatie en bevestig belangrijke aspecten met uw werkgever

Zorg ervoor dat u alles heeft om een goede start te maken. Bevestig de belangrijkste details zoals waar en bij wie u zich de eerste dag moet melden. Zorg ervoor dat u alle vereiste papieren heeft ingevuld en dat u de nodige documentatie bij u heeft.

Lees hier meer loopbaantips


 

Candidate Relevancy gauge

Probeer onze nieuwe applicatie om de perfecte baan te vinden!

Populaire artikelen