En waar zou u willen staan in deze fase van uw loopbaan? Wanneer u denkt dat er ruimte is voor verbetering, dan is dit het juiste moment om de volgende stap te nemen. Werkgevers vechten om getalenteerde kandidaten als jij.

De werkloosheid onder kandidaten met een hogere professionele opleiding staat op een historisch dieptepunt. Zowel voor afgestudeerden als ervaren professionals liggen de banen voor het oprapen. Het gevolg hiervan is dat werkgevers veel grotere inspanningen zullen moeten doen om de beste mensen aan boord te krijgen.

De kandidaat is aan zet

Dit betekent dat de kandidaten aan zet zijn. Ze kunnen de verschillende aanbiedingen met elkaar vergelijken en die werkgever kiezen die het best voldoet aan hun eisen. Bent u op zoek naar meer flexibiliteit, naar een beter opleidingsprogramma of naar betere mogelijkheden om professioneel te groeien? Werkgevers zijn meer dan bereid om de juiste kandidaat alles te bieden wat hij of zij nodig heeft om zijn of haar carrière te doen groeien.

De tekenen van carrièrestagnatie testen

Tot dusver is het positief, maar voordat u die ontslagbrief schrijft, is het belangrijk om er zeker van te zijn dat u de juiste manier weet om de volgende stap in uw carrière te zetten. Welke vragen moet u uwzelf stellen om het onderscheid te maken tussen tijdelijke ontevredenheid op het werk of een groeipauze en een echte reden om verder te gaan?

Wanneer u uzelf onderstaande vragen stelt, bent u goed op weg:

  1. Wanneer was uw laatste promotie?
  2. Wanneer is u volgende promotie voorzien?
  3. Heb u een duidelijk idee van uw volgende functie?
  4. Krijgen de mensen rond en boven jou wel promotie?
  5. Beantwoord u volgens uw prestatiebeoordelingen voortdurend aan de verwachtingen maar nooit beter?
  6. Wanneer hebt u zich voor het laatst echt uitgedaagd gevoeld binnen uw werk?
  7. Wanneer heb u voor het laatst een nieuwe vaardigheid aangeleerd?
  8. Naar wie op het werk kijkt u op en van wie kan u iets leren?
  9. Is er iemand onder u aan wie u uw vaardigheden kunt doorgeven?
  10. Is uw verantwoordelijkheidsniveau in de loop van het afgelopen jaar veranderd?

Om te weten of het moment aangebroken is om al dan niet van baan te veranderen moet u een duidelijk idee hebben van waar u in uw huidige loopbaan staat en welke richting uw groei uitgaat. Wanneer u een van bovenstaande vragen ontkennend moet beantwoorden, dan is het moment daar om erover na te denken om van baan te veranderen.

Bent u klaar voor uw volgende stap in uw loopbaan? Stuur ons hier uw CV en we zullen u helpen om de juiste functie te vinden om uw loopbaan verder te ontwikkelen.

Candidate Relevancy gauge

Probeer onze nieuwe applicatie om de perfecte baan te vinden!

Populaire artikelen