En waar zou je willen staan in deze fase van je loopbaan? Wanneer je denkt dat er ruimte is voor verbetering, dan is dit het juiste moment om de volgende stap te zetten. Werkgevers vechten om getalenteerde kandidaten als jij.

De werkloosheid onder kandidaten met een hogere professionele opleiding staat op een historisch dieptepunt. Zowel voor afgestudeerden als ervaren professionals liggen de banen voor het oprapen. Het gevolg hiervan is dat werkgevers veel grotere inspanningen zullen moeten doen om de beste mensen aan boord te krijgen.

De kandidaat is aan zet

Dit betekent dat de kandidaten aan zet zijn. Ze kunnen de verschillende aanbiedingen met elkaar vergelijken en die werkgever kiezen die het best voldoet aan hun eisen. Ben je op zoek naar meer flexibiliteit, naar een beter opleidingsprogramma of naar betere mogelijkheden om professioneel te groeien? Werkgevers zijn meer dan bereid om de juiste kandidaat alles te bieden wat hij of zij nodig heeft om zijn of haar carrière te laten groeien.

De tekenen van carrièrestagnatie testen

Tot dusver is het positief, maar voordat je die ontslagbrief schrijft, is het belangrijk om er zeker van te zijn dat je de juiste manier weet om de volgende stap in jouw carrière te zetten. Welke vragen moet je jezelf stellen om het onderscheid te maken tussen tijdelijke ontevredenheid op het werk of een groeipauze en een echte reden om verder te gaan?

Wanneer je jezelf onderstaande vragen stelt, ben je goed op weg:

  1. Wanneer was je laatste promotie?
  2. Wanneer is je volgende promotie voorzien?
  3. Heb je een duidelijk idee van je volgende functie?
  4. Krijgen de mensen rond en boven jou wel promotie?
  5. Beantwoord je volgens je prestatiebeoordelingen voortdurend aan de verwachtingen maar nooit beter?
  6. Wanneer heb je je voor het laatst echt uitgedaagd gevoeld binnen je werk?
  7. Wanneer heb je voor het laatst een nieuwe vaardigheid aangeleerd?
  8. Naar wie op het werk kijk je op en van wie kan jou iets leren?
  9. Is er iemand onder jou aan wie je jouw vaardigheden kunt doorgeven?
  10. Is jouw verantwoordelijkheidsniveau in de loop van het afgelopen jaar veranderd?

Om te weten of het moment aangebroken is om al dan niet van baan te veranderen moet je een duidelijk idee hebben van waar je in je huidige loopbaan staat en welke richting je groei uitgaat. Wanneer je een van bovenstaande vragen ontkennend moet beantwoorden, dan is het moment daar om erover na te denken om van baan te veranderen.

Ben je klaar voor de volgende stap in je loopbaan? Stuur ons hier je CV en we zullen je helpen om de juiste functie te vinden om je loopbaan verder te ontwikkelen.

Op zoek naar een baan?

Vind de beste vacatures op onze website

Solliciteer nu

Is uw salaris marktconform?

Onze salarisvergelijker geeft u een uitgebreid overzicht van sectorspecifeike salarissen in Nederland

Bereken nu

Job Match

Vind de vacature die bij u past op basis van uw vaardigheden en ervaring in uw cv met onze innovatieve tool

Upload uw cv

Populaire artikelen