Als het gaat om interim of zelfstandige functies, dan moet uw cv in topvorm zijn. Er is normaal gesproken veel concurrentie en de klant heeft vaak dringend behoefte aan een passende professional die snel in de functie kan stappen. Daarom moet uw cv direct indruk maken op potentiële opdrachtgevers.

Concrete vaardigheden

De eerste helft van de pagina moet onmiddellijk effect sorteren en de juiste indruk wekken. Opdrachtgevers zullen vooral kijken naar concrete ervaring en vaardigheden, zoals kennis van bepaalde systemen en talenkennis. Soft skills zijn van ondergeschikt belang.

Basisprincipes

Uw cv kan via allerlei kanalen verstuurd worden: direct naar de klant, naar een specialistisch interimbureau of naar een recruiter. Waar uw cv ook naartoe gaat, een aantal basisprincipes blijft gelijk:

  • Pas uw cv aan op de functie en het bedrijf waar u solliciteert
  • Zet uw recentste relevante ervaring bovenaan de pagina.
  • Voeg actuele contactgegevens toe aan de kop van uw cv.
  • Voeg onder uw contactgegevens een bondige introductie toe waarin u vertelt wat u doet en wat u te bieden hebt.
  • Houd het kort, bondig en goed gestructureerd.
  • Gebruik waar mogelijk opsommingstekens in plaats van lappen tekst.
  • Zorg dat u uw ervaring in detail omschrijft en gebruik gepast jargon.
  • Gebruik waar mogelijk (en relevant) statistieken om uw prestaties te staven en uw succes tastbaarder te maken.

Overgekwalificeerd

Omdat hij of zij veel cv's moet doorlezen, wil de lezer dat de belangrijkste informatie er direct uitspringt. Zorg dat belangrijke details (zoals uw niveau, ervaring en functionele kennis) onmiddellijk duidelijk zijn.

Waar het voor een vaste functie voldoende is als je aan de vereisten voldoet, moet u als interim manager eigenlijk overgekwalificeerd zijn. Om een opdrachtgever te overtuigen moeten interim specialisten meer dan ruime ervaring hebben op hun vakgebied, het liefst bij een soortgelijke organisatie of de concurrent.

Zoekwoorden

Sommige recruiters zoeken op basis van zoekwoorden. Dat heeft een praktische reden: ze moeten binnen enkele uren een shortlist met geschikte kandidaten aanleveren. Stel dat een klant een interim accountant zoekt die redelijk Duits spreekt en ruime ervaring heeft met IFRS, jaarrekeningen, SAP en Cognos, dan zal een recruiter op die woorden in systeem zoeken. Het is daarom van belang dat u de juiste zoekwoorden in uw cv verwerkt. Wie daar niet over nadenkt loopt het risico een opdracht mis te lopen.

Op zoek naar uw volgende interimopdracht? Bekijk direct de vacatures van Michael Page.

Op zoek naar een baan?

Vind de beste vacatures op onze website

Solliciteer nu

Job Match

Vind de vacature die bij u past op basis van uw vaardigheden en ervaring in uw cv met onze innovatieve tool

Upload uw cv

Is uw salaris marktconform?

Onze salarisvergelijker geeft u een uitgebreid overzicht van sectorspecifeike salarissen in Nederland

Bereken nu

Populaire artikelen