Het is niet eenvoudig om een goede baan te vinden. De meeste mensen hopen dat hun 'perfecte' baan gepaard gaat met een topsalaris en de werkgever een beroep doet op hun technische expertise en sociale vaardigheden. Neem de tijd om na te gaan of de waarden van een organisatie overeenkomen met die van u, zodat u wat uw droombaan betreft niet van een koude kermis thuiskomt.

Wat verstaan we onder een bedrijfscultuur?

Bedrijfscultuur is: “geheel van normen, waarden, omgangsvormen e.d. in een bedrijf”(bron: Van Dale Online).

Waarom doet de bedrijfscultuur ertoe?

Hieronder hebben we een paar redenen opgesomd waarom de bedrijfscultuur voor u van belang zou moeten zijn:

  • Productiviteit neemt toe in een prettige omgeving
  • Nauw samenwerken met gelijkgestemden komt je professionele ontwikkeling ten goede
  • De meeste organisaties benadrukken teamwerk; als u het niet goed kunt vinden met uw team, kan dat de kwaliteit van uw werk nadelig beïnvloeden

Wat werkt het beste voor u?

Voordat u een bedrijfscultuur kunt beoordelen, moet uvan uzelf weten in wat voor soort omgeving u het beste gedijt. Zoekt u een formele werkomgeving? Of iets creatievers? Het antwoord is niet voor iedereen hetzelfde –u bent de enige die weet wat het beste in u naar boven brengt.

Lees ook; 5 gouden regels om een droombaan te vinden

Kom goed beslagen ten ijs

Neem een kijkje op de website van het bedrijf. Een interactieve site en een heldere 'customer journey' duidt op een organisatie die waarde hecht aan online klanten en investeert in online marketing.

Geef uw ogen goed de kost tijdens het sollicitatiegesprek. Is de kantoorruimte open, wat een gemoedelijke sfeer bevordert? Zo ja, dan is de kans groot dat het bedrijf teamwerk hoog in het vaandel heeft staan.

Lees ook: 7 redenen waarom je de baan niet hebt gekregen

Is de dresscode informeel? Als u wilt werken in een creatieve omgeving, voelt u zich waarschijnlijk meer op uw gemak als de dresscode niet formeel is. Informeer tijdens het sollicitatiegesprek naar de missie van het bedrijf. Richten ze zich op winst maken, of op maatschappelijk verantwoord ondernemen? Zit het bedrijf op één lijn met uw waarden en verwachtingen?

Zou u graag een van onze gespecialiseerde recruitment consultants willen spreken, neem dan contact op met het Michael Page-kantoor bij jou in de buurt. Bekijk gerust ook onze openstaande vacatures.

Candidate Relevancy gauge

Probeer onze nieuwe applicatie om de perfecte baan te vinden!

Populaire artikelen