Het is belangrijk het beste uit jezelf te halen. Maar hoe doe je dat? Hoe vergroot u de kans op succes op uw werk en laat u uw talent volledig tot zijn recht komen? Misschien bent u uit op promotie of een loonsverhoging, of wilt u de kans om te bewijzen dat u meer verantwoordelijkheid aankunt: weet welke stap u wilt nemen en maak een actieplan voor een zekere route naar succes.

Als u niet goed weet hoe u uw talent optimaal kunt benutten op uw werk, volg dan deze eenvoudige stappen.

Omring uzelf met hardwerkende mensen

Wij mensen passen ons van nature aan onze omgeving aan. Als u samenwerkt met luie collega's, is de kans groter dat u uw werk gaat verwaarlozen, zelfs als dat voor uw doen ongewoon is. Werk hard en uw inzet zal beloond worden, want u laat zien dat u meer verantwoordelijkheid aankunt door taken goed en op tijd af te ronden.

Ken uw sterke en zwakke punten

Het is belangrijk te weten op welk punt u uzelf kunt verbeteren. Wilt u uzelf ontwikkelen en doorgroeien, dan is het cruciaal dat u kunt benoemen waar u goed in bent en voor welke dingen u meer tijd en begeleiding nodig hebt. Door u één voor één op uw zwakke punten te concentreren, kunt u uzelf verbeteren en van zwakke eigenschappen uiteindelijk sterke eigenschappen maken. Doe hetzelfde met uw sterke punten om nog beter te worden, zodat u klaar bent voor topprestaties later in uw carrière.

Werk georganiseerd

Georganiseerd werken is een eenvoudige manier om uw talent tot zijn recht te laten komen. Door uw werk goed te organiseren kunt u makkelijker prioriteiten stellen en kunt u meer werk aan door gaten in uw planning te vullen. U kunt ook meer tijd maken voor training en ontwikkeling op uw werk, en u zult u meer ontspannen en gelukkiger voelen.

Stop nooit met leren

Continu blijven leren is erg belangrijk in ons dagelijks leven. Mensen die hun baan niet meer uitdagend vinden, gaan al gauw voor een ander bedrijf werken of wisselen van functie. Door u altijd leergierig op te stellen, zult u uzelf en uw carrière voortdurend blijven ontwikkelen. Volg cursussen, woon evenementen bij en bouw contacten op met branchegenoten. Zo leert u uw sector beter kennen en wordt u deskundiger in uw vakgebied.

Ontwikkel uzelf actief door training

Voor uw functie volgt u normaliter cursussen die bijdragen aan uw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Hoewel uw werkgever training en ontwikkeling actief zou moeten bevorderen, kan het toch lastig zijn om regelmatig je kennis bij te spijkeren. Ga actief op zoek naar cursussen die nuttig kunnen zijn voor de ontwikkeling van uw carrière. Vindt u een cursus die bij u past, stap dan naar uw manager en vraag om goedkeuring.

Lees ook: Hoe u promotie maakt

Lees ook: Overdraagbare vaardigheden ontwikkelen

Geloof in uzelf

Het allerbelangrijkste: blijf altijd in uzelf geloven. Kandidaten denken vaak dat ze een promotie niet verdienen of dat ze niet klaar zijn voor meer verantwoordelijkheid. Door vertrouwen te hebben in uzelf brengt u succes binnen handbereik. Door uzelf ervan te overtuigen dat u in uw functie meer kunt bereiken, geeft u uzelf de motivatie om actief naar kansen uit te kijken. Blijf altijd zoeken naar manieren om uzelf te verbeteren.

Op zoek naar manieren om uzelf en uw carrière te verbeteren? Neem dan contact met ons op

Op zoek naar een baan?

Vind de beste vacatures op onze website

Solliciteer nu

Is uw salaris marktconform?

Onze salarisvergelijker geeft u een uitgebreid overzicht van sectorspecifeike salarissen in Nederland

Bereken nu

Job Match

Vind de vacature die bij u past op basis van uw vaardigheden en ervaring in uw cv met onze innovatieve tool

Upload uw cv

Populaire artikelen