We hebben allemaal advies nodig - en de mening van een buitenstaander is een geweldige manier om perspectief te krijgen. Een geweldige manier om op je loopbaan te reflecteren is het bekijken van TED-talks. Dit zijn onze 10 favorieten.

De juiste weg voor jouw carrière

1. Scott Dinsmore vertelt zijn verhaal over het opgeven van een vervelende baan, geeft tips over het vinden van een baan die je geweldig vindt en legt uit waarom het slecht is om banen aan te nemen die ‘goed staan op je CV’!

2. Susan Colantuono vraagt waarom zoveel vrouwen ‘blijven steken’. Heel interessant en het loopbaanadvies dat je nooit kreeg om verder te komen.

3. Loopbaanhiaten komen nu eenmaal voor. Carol Cohen bespreekt hoe verschillende werkgevers en mensen die er even tussenuit geweest zijn hierover denken en geeft handige tips.

Leiderschap

4. Wat is de drijvende kracht achter sterk presterende teams? Margaret Heffernan denkt dat het sociale cohesie is, en niet concurrentie. Vergeet de pikorde op het werk maar.

5. Sheryl Sandberg van Facebook vraagt zich af waarom professioneel succes en persoonlijke verrijking nog altijd een keus moet zijn en waarom er te weinig vrouwelijke topmanagers zijn.

Productiviteit en prestatie

6. Psycholoog Adam Grant onderzoekt geven, nemen en matchen en hoe deze de dynamiek op de werkplek beïnvloeden. Ben je een gever of een nemer?

7. Nancy Duarte geeft tips over overtuigendere presentaties – en op de beste manier om voor een publiek te staan en de presentatie te houden.

8. Dan Ariely vertelt in behapbare onderdelen over zijn onderzoek naar wat ons op het werk motiveert. Hij legt uit wat dat betekent – en dat is nog heel veel meer dan alleen geld.

Lees ook: Zeven manieren om optimaal te presteren

Lees ook: 10 belangrijke carrièrelessen die de meeste mensen te laat in hun leven leren

Geluk op het werk

9. Wat betekent het als je goed met stress om kunt gaan? Een van de vele nuttige ideeën van Kelly McGonigal is dat het averechts werkt als je stress probeert te vermijden.

10. Vertel dit aan je manager – het elimineren van lange, inflexibele werktijden is goed voor werknemer en werkgever. Dit zijn de argumenten van Dan Kedmey tegen overwerk.

Bekijk hier onze laatste vacatures

Op zoek naar een baan?

Vind de beste vacatures op onze website

Solliciteer nu

Job Match

Vind de vacature die bij u past op basis van uw vaardigheden en ervaring in uw cv met onze innovatieve tool

Upload uw cv

Populaire artikelen