Update je CV

Nu het jaar bijna ten einde loopt, is dit het perfecte moment om over je carrière na te denken en nieuwe doelen te stellen. Bij Michael Page geloven we in empowerment van professionals om hun potentie te bereiken. 

Overweeg een nieuwe baan in het nieuwe jaar. 

Het einde van het jaar markeert een natuurlijk transitiepunt. Het is een tijd waarin veel mensen nadenken over hun carrièregroei, persoonlijke ontwikkeling en algehele welzijn. Als je hebt overwogen om te veranderen of op zoek bent naar nieuwe uitdagingen, dan is dit het ideale moment om actie te ondernemen. Een frisse start in een nieuwe baan kan nieuwe energie, groeimogelijkheden en een kans om van 2024 je beste jaar tot nu toe te maken, met zich meebrengen. 

Een indrukwekkend CV maken: Tips & Best Practices 

In de huidige competitieve arbeidsmarkt is je CV (curriculum vitae) vaak je eerste kans om een blijvende indruk te maken op potentiële werkgevers. Een goed opgesteld CV kan deuren openen naar interessante carrièremogelijkheden, terwijl een slecht geschreven CV ze wel eens zou kunnen sluiten. Om je te helpen een overtuigend cv te maken dat opvalt, hebben we een aantal waardevolle tips en best practices voor je op een rijtje gezet.  

10 tips om een indrukwekkend CV te schrijven 

 

1. Kies de juiste opmaak van je CV

Begin met het kiezen van de juiste CV-indeling. De meest voorkomende indelingen zijn chronologisch (waarbij je werkervaring in omgekeerd chronologische volgorde wordt opgesomd), functioneel (waarbij de nadruk ligt op je vaardigheden en kwalificaties) of een combinatie van beide.

2. Contactgegevens

Misschien een beetje voor de hand liggend, maar vermeld je naam, telefoonnummer, (een professioneel) e-mailadres en LinkedIn-profiel (indien van toepassing) bovenaan je CV. Wij willen er natuurlijk zeker van zijn dat de werkgever contact met je kan opnemen na het zien van je indrukwekkende CV!

3. Stem je CV af op de sollicitatie

Pas je CV aan voor elke sollicitatie om de nadruk te leggen op je relevante en waardevolle vaardigheden en ervaringen.

4. Duidelijk en bondig taalgebruik

Gebruik duidelijke en beknopte taal om je ervaringen en prestaties te beschrijven. Vermijd jargon en buzzwords - wees specifiek over je prestaties. Gebruik waar mogelijk cijfers om resultaten te kwantificeren. Zo zegt "30% meer omzet in het eerste kwartaal" meer dan enkel "meer omzet".

5. Werkervaring

Vermeld uw werkervaring in omgekeerd chronologische volgorde, te beginnen met uw meest recente baan. Vermeld voor elke functie de bedrijfsnaam, locatie, functietitel en data van indiensttreding. Gebruik opsommingstekens om uw verantwoordelijkheden en prestaties te beknopt en overzichtelijk beschrijven.

6. Opleidingen

Vermeld uw opleidingsachtergrond, inclusief de naam van de instelling, het behaalde diploma, de afstudeerdatum en eventuele relevante onderscheidingen of prijzen.

7. Vaardigheden

Voeg een speciale sectie toe om je vaardigheden uit te lichten. Dit kunnen bijvoorbeeld technische vaardigheden zijn, talen die je spreekt, certificeringen en soft skills zoals communicatie en leiderschap.

8. Highlight specifieke skills

Benadruk vaardigheden die toepasbaar zijn op de baan waarnaar je solliciteert.

9. Referenties

Je kunt vermelden dat referenties op verzoek beschikbaar zijn, maar het is niet noodzakelijk dat je deze al op je CV vermeldt.

10. Proeflezen

Zorg ervoor dat je CV foutloos en gemakkelijk te lezen is. Overweeg om feedback te vragen aan een goede vriend of collega.

Download onze infographic

Vergeet niet dat je CV een reflectie is van je carrière. Houd het up-to-date en afgestemd op je doelstellingen - een zorgvuldig opgestelde CV kan hét verschil maken bij het vinden van je droombaan. 

Klaar voor de volgende stap? Bekijk onze openstaande vacatures en solliciteer vandaag nog! Put that freshly crafted CV to the test. 

Op zoek naar een baan?

Vind de beste vacatures op onze website

Solliciteer nu

Job Match

Vind de vacature die bij u past op basis van uw vaardigheden en ervaring in uw cv met onze innovatieve tool

Upload uw cv

Populaire artikelen