Studie Diversiteit & Inclusie: de maatschappelijke invloed op het diversiteitsbeleid

De discussie over meer diversiteit en inclusie is de afgelopen jaren op scherp gezet. Recente maatschappelijke bewegingen, zoals Black Lives Matter en Me Too hebben nog een keer het belang onderstreept van een inclusieve cultuur.

Wat was de invloed van deze bewegingen en het debat in de media op het diversiteit- en inclusiebeleid van bedrijven? En welke stappen ondernemen bedrijven om hun beleid te verbeteren?

Je vindt de antwoorden in onze studie en in de artikelen op deze website waarin we een aantal van de meest inspirerende praktijkvoorbeelden uitlichten.

Over de D&I studie


Deze studie is tussen september en december 2020 uitgevoerd door PageGroup Nederland (Michael Page, Page Personnel en Page Executive), en richt zich op medewerkers die (mede)verantwoordelijk zijn voor het diversiteit- en inclusiebeleid binnen hun onderneming.

We hebben gekeken naar 235 bedrijven van verschillende omvang en uit verschillende sectoren. Voor het grootste deel zijn de deelnemers afkomstig uit de industrie- en dienstverleningssector.