Werving & Selectie - Vind de interim professional die voor u het verschil maakt

"Ik ben een kandidaat op zoek naar een interim baan"

Bekijk onze interimopdrachten

"Ik ben op zoek naar interim kandidaten"

Bel ons: 0800-0908080

De behoefte aan interim krachten is de afgelopen jaren alleen maar toegenomen. In een open economie als de Nederlandse moeten bedrijven voortdurend kunnen inspringen op de veranderende vraag. Daarbij is de flexibele inzet van professionele interim managers onontbeerlijk. Tegelijkertijd leven bij veel bedrijven vragen over de veranderende regelgeving voor interim professionals.

Advies over regelgeving

De consultants bij Michael Page Interim weten precies welke eisen aan interim managers worden gesteld. Zij zorgen ervoor dat u als opdrachtgever aan alle regelgeving voldoet, en leveren de interim professional die bij uw wensen past.

Volgende dag aan de slag

Interimopdrachten duren, normaal gesproken, tussen één maand en een jaar. Daarbij speelt tijd een cruciale rol: interim krachten moeten zo snel mogelijk worden kunnen worden ingezet. We kunnen u daarom al binnen enkele uren een shortlist met juiste interim professionals voorleggen. Afhankelijk van uw wensen kan de kandidaat de volgende dag al beginnen.

Wanneer maken interim professionals het verschil?

Begeleiding van tijdelijke projecten

Iedere onderneming krijgt vroeg of laat te maken met veranderingen waarbij lastige beslissingen genomen moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan een reorganisatie of een overname: grootschalige projecten die een enorme impact hebben op het bedrijf en het personeel.

Interim managers bieden dan uitkomst. Als buitenstaanders kijken ze met een objectieve en frisse blik naar de organisatie. Omdat ze onafhankelijk zijn, hebben ze minder moeite om moeilijke beslissingen te nemen en veranderingen door te voeren. Interim professionals zijn daarom ideaal voor:

  • Het opzetten of implementeren van nieuwe processen, systemen of afdelingen
  • Verander- of crisismanagement
  • Fusies, overnames of reorganisaties
  • Internationale uitbreiding

Behoefte aan tijdelijke expertise

Om de concurrentie voor te blijven moeten ondernemingen zich voortdurend vernieuwen. Een nieuwe technologie of strategie is nog niet geïmplementeerd, of de volgende staat al weer voor de deur. Het is onmogelijk om al die expertise in huis te hebben.

Interim managers zijn vaak specialisten op één specifiek gebied. Zij brengen een schat aan ervaring mee uit eerdere projecten. Terwijl zij de nieuwe technologie implementeren, hebt u ademruimte om een medewerker te werven die er vervolgens mee kan werken.

Vervanging bij langdurige afwezigheid

Ook op managementniveau wordt het steeds gebruikelijker even een adempauze te nemen in de vorm van een sabbatical. Bovendien kunnen ook in hoge managementposities medewerkers tijdelijk uitvallen door ziekte of zwangerschap. Het probleem is alleen dat bedrijfsvoering en strategie niet tijdelijk kunnen worden stopgezet.

Het grote voordeel van interim managers is dat zij vaak al een hele carrière achter zich hebben voordat ze besluiten om voor zichzelf te beginnen. Dankzij hun jarenlange ervaring kunnen ze moeiteloos instappen in uw organisatie.

Tijdelijke verhoging van de werkdruk

Ieder bedrijf krijgt te maken met periodes waarin de werkdruk hoger is dan normaal. Denk bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, een audit, de jaarafsluiting of aanpassingen in de wet- en regelgeving.

Op zulke momenten is het prettig om een expert in te huren die zonder inwerkperiode kan helpen de klus te klaren. Interim managers hebben die expertise in huis. Ze slaagvaardig en resultaatgericht. Bovendien is het in hun belang om het project binnen de afgesproken tijd af te ronden.

Waarom maakt Michael Page Interim het verschil?

Lokale expertise en een wereldwijd bereik

Omdat we wereldwijd opereren kunt u ook van onze expertise gebruikmaken als u naar het buitenland wilt uitbreiden.

Eén van de uitgebreidste databases ter wereld

Wij werken continu aan de instroom van talent. Daarom hebben we met één druk op de knop toegang tot de beste interim kandidaten in uw vakgebied.

Consultants met expertise op uw vakgebied

Onze consultants zijn specialisten, met diepgaande kennis van de interim markt, uw sector, het niveau van de gezochte kandidaat en uw regio.

Grondige assessment en referentiechecks van kandidaten

Onze screening en assessment van interim professionals is grondig en stelt ons in staat de beste en meest ervaren krachten aan u voor te stellen. Verlaat een kandidaat een project voortijdig, dan zorgen we gratis voor vervanging.

Kosten gebaseerd op resultaat

Ons verdienmodel is hoofdzakelijk gebaseerd op resultaat. Een aanzienlijk deel van de kosten pas bij een succesvolle plaatsing in rekening wordt gebracht.

Grote betrokkenheid, ook na plaatsing interim kandidaat

We investeren in langdurige relaties, zowel met onze klanten als met interim kandidaten. Daarom nemen we regelmatig contact op om te kijken hoe de samenwerking verloopt.

Meer weten?