You are here

Job Applicant Confidence Index

 

62% van de werkzoekenden is optimistisch over zijn of haar carrièreperspectief 
 
Nederlandse werkzoekenden zijn in ruime meerderheid positief over hun carrièreperspectief. Zo is 61% positief over de huidige arbeidsmarkt en denkt 71% dat de arbeidsmarkt het komende half jaar nog verder verbetert. Dat blijkt uit de laatste cijfers van de wereldwijde Job Applicant Confidence Index.
 

De Job Applicant Confidence Index meet ieder kwartaal hoe optimistisch werkzoekenden zijn over hun carrièreperspectief. Om dat vast te stellen worden sollicitanten in alle leeftijdsgroepen gevraagd naar hun mening over alle gebieden die invloed hebben op hun loopbaan.

Hoe positief zijn ze bijvoorbeeld over huidige arbeidsmarkt en de economie in het algemeen? Verwachten ze dat die binnenkort verbeteren? Denken ze binnen 3 maanden een baan te kunnen vinden? En hoe denken ze over hun eigen loopbaan? Verwachten ze binnen een jaar meer professionele vaardigheden te ontwikkelen? Of denken ze in de nabije toekomst een beter salaris te krijgen? Hoe positiever de ondervraagden op al deze deelvragen reageren, hoe hoger het algemene cijfer uitvalt.

Vergelijk de resultaten met andere landen