Senior compliance officer sanctions

Utrecht Vast dienstverband

Toegevoegd 02/06/2022

 • Ben jij een door de wol geverfde expert op het gebied van sanctions?
 • Leuke brede compliance functie bij Volksbank!

Over onze klant

De Volksbank investeert met 4 bankmerken SNS, ASN bank, RegioBank en BLG Wonen in de Nederlandse samenleving. Ieder merk draagt vanuit een eigen, onderscheidend, maatschappelijk profiel bij aan de gezamenlijke belofte 'beter voor elkaar'. Bij de bank draait het niet alleen om geld. Maar óók om een beter Nederland.

Samen investeren de merken in een beter Nederland. Zo helpt SNS mensen met hun geldzaken, ook als het even tegenzit. Financiert ze met ASN in duurzame projecten, zoals met zon- en windenergie. Stimuleren ze met RegioBank lokaal ondernemerschap in de buurt. En zorgt BLG Wonen er voor dat bijvoorbeeld ook starters een woning kunnen kopen.

Ieder merk heeft een eigen profiel en karakter.

Functie

Vanuit jouw rol ben je onder andere verantwoordelijk voor het opstellen van beleid, compliance rapportages en het uitvoeren van een compliance monitoring programma. En als een echte senior met ruime ervaring op het gebied van sanctieregelgeving speel je een belangrijke rol bij het begeleiden van andere - meer junior - collega's. Het is dus belangrijk dat je het leuk vindt om binnen een team te werken en jouw kennis met anderen te delen.

Als Senior Compliance Officer werk je in het team Client Integrity op de afdeling Compliance. De afdeling heeft de tweedelijns rol in het three lines of defence model. Het team is hecht en deelt de gemeenschappelijke interesse in hun vakgebied dat volop in beweging is. Met je collega's deel je nieuwe inzichten en ontwikkelingen en woon je regelmatig expert-trainingen, kennis-sessies en interbancaire werkgroepen bij. Daarnaast organiseren we ook zelf sessies over ontwikkelingen op het gebied van witwassen, terrorismefinanciering en sanctieregelgeving.

Het leuke van jouw job bij de Volksbank? Dat je in tegenstelling tot andere banken met alle aspecten van compliance in aanraking komt. Samen met het team ben jij hét aanspreekpunt voor de organisatie op het gebied van sanctieregelgeving. Als gesprekspartner geef je op een tactvolle wijze advies aan collega's, de business, én stakeholders over compliance vraagstukken. Vanuit jouw rol ben je een klankbord voor het senior management en ben je in staat om complexe vraagstukken te vertalen naar goed onderbouwde oplossingen. Met jouw ervaring ben je mede verantwoordelijk voor de aansturing van een zelfstandig team van hardwerkende professionals.De belangrijkste verantwoordelijkheden nog even op een rij:

 • Opstellen van beleid voor de naleving van sanctieregeling door de Volksbank en adviseren van de business omtrent implementatie;
 • Identificatie van Compliance risico's en adviseren in het treffen van adequate mitigerende maatregelen;
 • Realiseren van een compliance monitoring programma op de naleving van Compliance aspecten in de bedrijfsvoering;
 • Opstellen van compliance rapportages;
 • Afhandelen van onderzoeksvragen van de toezichthouders;
 • Advisering bij complexe klant- en/of transactie-casussen.Profiel

Naast je expertise op het gebied van sanctieregelgeving beschik je over een sterk analytisch vermogen en ben je organisatie-sensitief. Je bent betrokken en hebt verantwoordelijkheidsgevoel. In een groep neem jij makkelijk het voortouw en je weet mensen op een prettige manier te bewegen tot resultaat. Je bent flexibel en communicatief. Zo zijn advies-, presentatie- en gespreksvaardigheden van groot belang.

Verder…

 • heb je een masterdiploma op wo-niveau;
 • heb je meerdere jaren (minstens 10) relevante werkervaring op het gebied van compliance en sanctieregelgeving binnen een financiële instelling of een consultancybureau;
 • ben je een echte expert die continu blijft leren en kennis opdoet op het terrein van sanctieregelgeving;
 • ben je thuis in de voor deze functie relevante wet- en regelgeving (Wft, Wwft, Sanctiewet 1977, Regeling toezicht Sanctiewet 1977 en individuele internationale sanctiemaatregelen) en de praktische invulling van deze regelgeving in de financiële sector;
 • heb je affiniteit met toezichtwetgeving en externe toezichthouders zoals DNB en AFM;
 • heb je kennis van retailbankproducten (hypotheken, spaar- en betaalproducten);
 • ben je ervaren in het begeleiden van de SIRA;
 • ben je bekend met het 'three lines of defence'-model; en
 • heb je adequate en actuele kennis van het compliance vakgebied.

Aanbod

,

Contact
Willem van Leeuwen
Referentienummer
JN-062022-5634106

Vacature samenvatting

Sector
Risk, Compliance & Audit
Sub Sector
Anti-Money Laundering / FEC
Industrie
Financial Services
Vacatures per locatie
Utrecht
Contract Type
Permanent
Consultant
Willem van Leeuwen
Vacature referentie
JN-062022-5634106