Senior Accountant

Ede Vast dienstverband €50.000 - €65.000

Toegevoegd 23/05/2022

 • De gehele Finance organisatie bevindt zich in een uitdagende transformatie
 • Het team streeft naar een hoge kwaliteit dienstverlening

Over onze klant

Sanoma Learning ondersteunt dagelijks ruim 20 miljoen leerlingen in twaalf Europese landen. Met hun leerproducten en -diensten kunnen leraren het talent van elk kind ten volle ontwikkelen. Ze bieden gedrukt en digital studiemateriaal, en ook digitale leer- en educatieplatformen voor basis, middelbaar en mbo-onderwijs. Hun methodieken worden ontwikkeld aan de hand van diepgaande docent- en studentinzichten, waarmee ze hun behoeften echt begrijpen. Dankzij de combinatie van hun educatieve technologieën en pedagogische expertise, ontwikkelen ze producten en diensten met de grootste impact in onderwijs.

Als onderdeel van Sanoma Learning is Uitgeverij Malmberg de drijvende kracht achter inspirerende methodes voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en MBO, die leraar en leerling helpen in de ontwikkeling van talenten, kennis en vaardigheden. De tak van Learning Materials faciliteert gepersonaliseerd leren in het voortgezet onderwijs. Iddink is hierbij dé leverancier voor schoolboeken en digitaal lesmateriaal. Jaarlijks bedienen ze in België en Nederland meer dan 400.000 leerlingen met het ontvangen van hun leermiddelen, met in het hoogseizoen tienduizenden pakketten per dag die verzonden worden.

Functie

In deze functie ben je verantwoordelijke voor de maandelijkse accountingwerkzaamheden van Sanoma's Learning divisies die onderdeel zijn van Malmberg Group (NL) en Uitgeverij VAN IN (BE). Je zal een senior positie innemen in het Group Accounting team van Sanoma Learning BeNe. De maandelijkse accounting werkzaamheden resulteren in het soepel maandafsluitingsproces, waardoor tijdige en accurate reporting plaats kan vinden in HFM.

Hiernaast zorg je voor boekhoudkundige aansluiting en vaste controles. Je ondersteunt het Tax team middels berekeningen en maandelijkse Btw-aangiftes. Je bereidt de jaarrekening en andere lokale verslaglegging voor en coördineert het audit-proces.

Je krijgt de mooie kans om deel te nemen aan interessante M&A- en implementatieprojecten. Je speelt een centrale rol in de continue verbetering van lokale accounting, tax & reporting processen. De Manager Accounting Services ondersteunt jou in je werkzaamheden en je werkt nauw samen met diverse stakeholders uit de business en de andere finance teams.

Profiel

Je hebt sterke Excel-skills en weet hoe je financiële systemen moet optimaliseren. Je zoekt daarbij continu naar verbetering van dagelijkse taken en processen. Vanwege de snelle groei en veranderingen waar de organisatie in zit, is het belangrijk dat je je snel weet aan te passen aan die nieuwe processen en tools.

Om succesvol te zijn in deze functie, is het belangrijk dat je voldoet aan de volgende eisen:

 • Een afgeronde Bachelor- of Masteropleiding in de richting van Accounting en/of Finance;
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in accounting of audit binnen een internationale organisatie;
 • Brede kennis van lokale wet- en regelgeving en belastingregels, basale IFRS-kennis is een pré;
 • Ervaring met SAP;
 • HFM kennis & ervaring is een voordeel, maar geen must-have;
 • Sterke analytische en data-optimalisatie skills;
 • Sterke communicatie skills in het Nederlands en Engels;
 • Uitstekend in staat om samen te werken met collega's van diverse culturen en stabiele werkrelaties op te bouwen.

Aanbod

Werken bij Sanoma Learning betekent werken voor een organisatie die gedreven is om elke dag een bijdrage te leveren aan het onderwijs van morgen. Deze drive en passie kenmerkt de organisatie en werkt aanstekelijk! In praktische zin bieden zij jou:

 • Een jaarcontract met verlenging naar OT met een passend salaris, op basis van opleiding en werkervaring.
 • Een laptop en telefoon van de zaak;
 • Een reiskostenvergoeding;
 • Een eindejaarsuitkering;
 • Een pensioenregeling.
Contact
Lonneke van der Aa
Referentienummer
JN-052022-5615547

Vacature samenvatting

Sector
Finance
Sub Sector
Financial Accounting
Industrie
Media & Agency
Vacatures per locatie
Ede
Contract Type
Permanent
Consultant
Lonneke van der Aa
Vacature referentie
JN-052022-5615547