Procurement Specialist

Etten-Leur Vast dienstverband

Bijgewerkt 30/06/2021

  • Nieuwe functie binnen de organisatie
  • Focus op NPDI (new product development & Introduction / Industrialisatie) proces

Over onze klant

Bij Thetford hebben ze een passie voor kamperen en reizen. Vanuit die passie ontwikkelen zij sanitaire systemen, koelkasten, kookapparatuur en toiletverzorgingsproducten van hoge kwaliteit voor de kampeer- en watersportmarkt. Ze maken producten die hun eindgebruikers een 100% zorgeloze vrijetijdsbesteding moeten geven. Vanuit Europa, Amerika, China en Australië werken bijna 2000 medewerkers wereldwijd samen aan productontwikkeling waarbij klanttevredenheid hun hoogste doel is.

De nieuwe generatie kampeerders wil een zorgeloze experience en vrijheid ervaren als ze op vakantie zijn. Met haar producten biedt Thetford precies dat aan hun eindgebruikers. Thetford is een groeiende organisatie die een steeds breder palet aan activiteiten krijgt. Niet alleen is hun productenportfolio sterk aan het uitbreiden, ze zijn ook mondiaal terrein aan het winnen. Zo bereiken we steeds meer afzetmarkten en breidt hun productiecapaciteit zich wereldwijd uit.

Functie

Om de positie die Thetford heeft verder uit te bouwen en tegelijkertijd de kostenkant goed te bewaken, wordt er ook van de afdeling Inkoop een substantiële bijdrage verwacht. Daarom zoekt Thetford voor de locatie Etten-Leur, naar een Procurement Specalist met de focus op NPD & Industrialisatie.

New product development maakt deel uit van de kern-strategie. NPD gaat niet alleen over vernieuwing of verandering. Het gaat zeker ook over nieuwe cultuur, communicatie en werkwijzen. De groei van Thetford vereist een voortdurend verbeteren van de effectiviteit en efficiëntie van deze zaken. De Procurement Specialist speelt een zeer belangrijke rol binnen het NPDI (new product development & Introduction / Industrialisatie) proces. De I staat voor Introductie (wij gebruiken liever Industrialisatie) waar uiteindelijk Procurement toegevoegde waarde gaat bijdragen.

Wat ga je doen/ hoe zien je werkzaamheden eruit?
Omdat productontwikkeling in hun DNA zit neem jij als Procurement Specialist de lead in het besluitvormingsproces over de te gebruiken leveranciers. Als we er vanuit gaan dat 70-80% van de productkosten kan worden toegeschreven aan het design proces en gebruikte materialen, dan is het belangrijk dat we tegen lage kosten inkopen. Deze lage kosten worden berekent volgens het TCO principe. TCO wordt bepaald vanaf de eerste lijn op papier tot SOP.

Kosten kunnen preventief en significant worden bespaard indien inkoop vanaf het allereerste begin betrokken is en met het design meedenkt om in een latere fase een meest efficiënte Industrialisatie te laten plaatsvinden.

Taken en verantwoordelijkheden:

  • Je bent binnen het project een adviserende rol, kijkend naar product design, zodat er efficiënte keuzes gemaakt kunnen worden in sourcing(single source, sub-assembly, finished goods en eigen productie).
  • Na inventarisatie van de specificaties (de interne klant, Projectleiders, Engineers) stel je RFI's en RFQ's op.
  • Je definieert zelfstandig category strategieën in functie van de doelstellingen van het project.
  • Je bent verantwoordelijk voor betrouwbare sourcing en je zal een implementatie aanpak moeten definiëren hierbij kijkend naar en denken over co-design, co-manufacturing en indien we zelf gaan produceren samen met PE nadenken over het klantenorderontkoppelpunt.
  • Je maakt een inventarisatie van Inkoop en kwaliteitsrisico's en legt je bevindingen vast voor vervolgtrajecten.
  • Je moet er voor zorgen dat uitbestedingen worden gevalideerd volgens de gedefinieerde specificaties
  • In samenwerking met de transport specialist en andere afdelingen ben je verantwoordelijk voor het opzetten van een betrouwbare supply chain.

Profiel

Je bent eigenwijs op een positieve manier / bent een type persoon die eerder afgeremd moet worden dan andersom. Daarbij heb jij minimaal 5 jaar relevante inkoopervaring binnen een internationale matrix/ productieomgeving. Dit vul je aan met een HBO opleiding en vaktechnische opleidingen zoals Inkoop Academie en of NEVI.

Verder herken jij jezelf in de volgende competenties; stressbestendig, flexibel, teamplayer, eigenaarschap nemen, energiek, leer & nieuwsgierig, communicatief zeer sterk en uitstekende onderhandelingsvaardigheden.

Last but not least, goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift is een absolute must, spreek je er nog een 3e taal naast? Helemaal mooi!

Aanbod

Ben jij uit het juiste hout gesneden en vindt jij jezelf de ideale kandidaat voor onze klant? Dan biedt Thetford je graag een uitdagende baan binnen een inspirerende werkomgeving waarin jij mag laten zien wat je in huis hebt. Vanzelfsprekend mag je naast een marktconform salaris een goed pakket secundaire voorwaarden verwachten.

Contact
Mark Bosman
Referentienummer
JN-032021-2176929

Vacature samenvatting

Sector
Procurement & Supply Chain
Sub Sector
Direct Procurement
Industrie
Industrial / Manufacturing
Vacatures per locatie
Etten-Leur
Contract Type
Permanent
Consultant
Mark Bosman
Vacature referentie
JN-032021-2176929