Market intelligence analyst

Oosterhout Permanent

Added 30/11/2021

  • dynamische werkomgeving
  • goed salaris en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden

About Our Client

Wij zijn een echt internationaal bedrijf, de op drie na grootste in onze sector en actief in 120 markten. Een inclusieve, innovatieve wereldwijde FMCG-onderneming die wordt ondersteund door meer dan 27.500 werknemers. Nu we een nieuw tijdperk van groei ingaan, zijn we aan het transformeren. Onze manier van werken en onze cultuur worden gedreven door een uitdagersmentaliteit, waarbij de status quo voortdurend ter discussie wordt gesteld. Onze flexibiliteit en ondernemersgeest, in combinatie met bekroonde ontwikkelingsprogramma's, maken innovatie en succes mogelijk en zorgen voor boeiende en lonende carrièremogelijkheden.

Onze klanten zullen centraal staan in wat we doen, we zullen ons aanpassen aan de behoeften en verwachtingen en we verplichten ons tot een meer betekenisvolle bijdrage aan het verminderen van schade door het opbouwen van een succesvolle NGP business. Onze duurzaamheidsstrategie, verantwoordelijk gedrag en het ondersteunen van onze ambities vormen een integraal onderdeel van ons succes op lange termijn en worden ondersteund door een goed beleid.

Door inclusie op lokaal niveau aan te moedigen en wereldwijd een robuuste diversiteitsagenda te ondersteunen, zetten wij ons volledig in om een omgeving te creëren en te handhaven waarin verschillen worden gevierd en gerespecteerd.

Job Description

Het volgen van onze ontwikkeling op verschillende KPI's vormt een belangrijk deel van je rol. Hierbij zoek je uit wat redenen zijn voor afwijkingen tussen de werkelijke resultaten en de geplande resultaten. Ook analyseer je de uitkomsten van merken en verkoopactiviteiten en op basis van die inzichten, adviseer je je collega's wat ze kunnen aanscherpen of verbeteren.

Je zorgt er ook voor dat de verschillende markt- en concurrentie rapporten up-to-date zijn en je helpt je collega's om zelf informatie uit de rapportagetools te halen door o.a. het geven van training en support. Je analyseert marktdynamieken, maakt merk- en concurrentie analyses en weet deze te vertalen naar inzichten en nieuwe kansen die je met je collega's deelt. Je bent een mondige en een vlotte inspirator die anderen met jouw inzichten weet te overtuigen en te adviseren.

The Successful Applicant

  • Je bezit een bachelor of master of gelijkwaardig door ervaring in een soortgelijke functie;
  • Je hebt ervaring in het opmaken van markt- en concurrentie analyses en bijhorende rapportages;
  • Je houdt van cijfers en analyses en kan die omzetten in "mensentaal";
  • Je bent analytisch ingesteld, leergierig, proactief en autonoom;
  • Je bezit een gezonde portie overtuigingskracht en commerciële feeling;
  • Je bent een echte teamplayer die vlot communiceert met andere afdelingen;
  • Je bent spreekt goed Nederlands en Engels (gesproken en geschreven);
  • Je bent goed met Excel en PowerPoint, PowerBI is een pre.

What's on Offer

Onze opdrachtgever biedt een dynamische werkomgeving en een aangename werksfeer met een gezonde ambitie. Je inzet belonen we met een goed salaris en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden zoals een 13e maand en een bonus. Daarnaast zijn er diverse doorgroeimogelijkheden binnen zowel de Nederlandse of Belgische organisatie als internationaal.

Contact
Mynthe Canisius
Quote job ref
JN-112021-4540476

Job summary

Sector
Information Technology
Sub Sector
Big Data / Master Data Management
Industry
FMCG (Fast Moving Consumer Goods)
Jobs by location
Oosterhout
Contract Type
Permanent
Consultant
Mynthe Canisius
Job Reference
JN-112021-4540476