Maintenance Manager

Tilburg Permanent €65.000 - €90.000

Added 22/07/2021

 • Til het maintenance team naar een hoger niveau;
 • Binnen een wereldwijd opererende, groeiende organisatie.

About Our Client

CurTec ontwikkelt, produceert en distribueert kunststof high performance B2B verpakkingsoplossingen voor de farmaceutische en specialty chemicals-industry. Wereldwijd ondersteunt CurTec haar klanten bij het verhogen van de verkoop, verminderen van de kosten, borgen van de veiligheid, de betrouwbaarheid en de duurzaamheid van de verpakkingen. In totaal werken er 130 medewerkers, verdeeld over het hoofdkantoor en productielocatie in Rijen én de verkoopvestigingen in 6 landen. De afdeling maintenance bestaat uit twee teams: De Technische Dienst is verantwoordelijk voor preventief en curatief onderhoud van alle installaties (7 fte). De matrijzenwerkplaats is verantwoordelijk voor de reparatie en het onderhoud van matrijzen (5 fte). Je rapporteert aan de Plant Manager.

Job Description

Als Maintenance Manager heb je een brede rol. De belangrijkste taken en verantwoordelijkheden in de onderhoudsorganisatie zijn:

 • Preventief onderhoud, zodat curatief onderhoud vermindert en de beschikbaarheid verbetert;
 • Optimaal gebruik en uitbouwen van de systemen (Exact), zodat de inzichtelijkheid beter wordt;
 • Het team sturen op performance en KPI's;
 • Optimale personeels- en onderhoudsplanning;
 • Flexibele inzet van eigen en externe specialisten, met focus op eigen specialisten zodat kennis behouden blijft;
 • Continue verbetering door inzet van Lean en tools als TPM en SMED;

The Successful Applicant

Om succesvol te zijn in de rol van Maintenance Manager, ben jij in het bezit van:

 • Een Bachelor op HBO-niveau, zoals technische bedrijfskunde, werktuigbouwkunde, of electrical engineering;
 • Minimaal drie jaar ervaring in een leidinggevende rol;
 • Je hebt kennis van productieprocessen, handlingssytemen/ machines, bij voorkeur binnen de kunststofverwerking;
 • Kennis van Continuous Improvement en Lean (bij voorkeur een Black óf Green Belt);Verder ben je een doortastend en daadkrachtige manager, sturend op feiten. Je zorgt er ook voor dat de dagelijkse gang van zaken niet alleen van jou afhankelijk is, maar uiteindelijk door openlijke en effectieve communicatie en samenwerking bepaald wordt.Je kunt in stressvolle situaties het overzicht behouden en de juiste prioriteiten stellen. Je hebt een natuurlijk overwicht, bent een resultaatgericht leider met visie, kritisch op zichzelf en op anderen. Je bent in staat het voorbeeld te geven en te zijn. Je bent de manager die veranderingen niet schuwt en die op de juiste manier weet te implementeren. Je hebt gevoel voor humor. Verdere kenmerken: initiatiefrijk, zelfstarter, energiek, resultaatgericht, open, analytisch.

What's on Offer

CurTec biedt je een afwisselende, uitdagende baan, binnen een goed en enthousiast team. Het arbeidsvoorwaarden pakket is competitief. Veder kom je te werken in een professionele werkomgeving met een informele werksfeer, Brabantse gezelligheid en korte communicatielijnen. Ben jij dé Maintenance Manager die CurTec zoekt?

Contact
Philippe Cleutjens
Quote job ref
JN-072021-2942226

Job summary

Jobs by location
Contract Type
Consultant
Philippe Cleutjens
Job Reference
JN-072021-2942226