Informatie Manager - Zuid-Holland - Marktleider Onderwijs

Rotterdam Vast dienstverband €50.000 - €72.000

Bijgewerkt 08/04/2022

 • Informatie Manager of toe aan deze stap?
 • Dan is dit wellicht de meest leuke organisatie en uitdaging voor jou!

Over onze klant

De werkgever

Als jij durft te kiezen voor een baan in het hoger onderwijs hebben wij de ideale werkplek voor je. Wij zijn de tweede grootste hogeschool van Nederland en blijven de komende jaren flink verder groeien. Niet alleen in omvang. We willen meetbaar de beste hogeschool van de Randstad zijn. Daarvoor hebben we mensen nodig zoals jij.

Het team

Word jij onderdeel van het team waar ze pas tevreden zijn als de klant dat ook is? Dan ben je omgeven door ervaren professionals met een hart voor IT en onderwijs, waar je veel van én met elkaar kunt leren. Als afdeling Demand & Supply, bevinden de service manager, informatie manager, projectleider, business analist en informatie analist zich aan het begin van de IT-keten. In multidisciplinaire teams verbeteren jullie i.s.m. de IT-beheerders, de gehele keten van IT componenten die de functionele dienst vormen.

Dat betekent telkens weer efficiënter werken door voor elkaar klaar te staan en verantwoordelijkheid te pakken. Jouw inbreng wordt op waarde geschat, maar ook als je nog niet zoveel ervaring hebt is er voor jou een mooie plek in dit bevlogen team.

Functie

Wat ga je doen?

Je wordt het eerste aanspreekpunt, de vraagbaak en vertegenwoordiger op het gebied van informatievoorziening. Beleid hierover bekijk je door een strategische bril en je geeft beleidsadviezen vanuit dat perspectief. Jij voert de regie over de ontwikkeling en formulering van de informatievoorzieningsstrategie en (meer)jarenplannen. Tijdens overleggen, programma's en projecten met betrekking tot informatievoorziening wordt jouw heldere advies op prijs gesteld. Daarnaast wordt er van jou verwacht dat je organisatiewensen in kaart brengt en vervolgens een vertaalslag naar informatie-oplossingen weet te maken. De ware informatiemanager in jou komt naar boven, als je de leiding neemt in het opstellen van de digitale IV-strategie. Daarmee draag je bij aan de IT governance van de Hogeschool. Ondertussen ben je altijd alert op eventuele ontwikkelingen die de langere termijn beleidsdoelstellingen beïnvloeden. Als je die opmerkt, initieer je onderzoek naar wat ze betekenen voor de informatievoorzieningsstrategie binnen het onderwijs.

Mede dankzij jou kunnen we informatiemanagement en IT binnen de hogeschool steeds verder professionaliseren.

Profiel

We zoeken een communicatieve netwerker die het allemaal heeft. Overtuigingskracht. (Jij weet met heldere argumenten anderen in je visie mee te nemen.) Een sterk ontwikkeld analytisch vermogen. Gevoel voor verhoudingen, inhoudelijke doelstellingen en ambities. Kortom: iemand met voelsprieten, die steeds mensen, context en inhoud met elkaar weet te verbinden voor de beste gezamenlijke resultaten.

Eisen

 • Idealiter een afgeronde HBO- of WO-opleiding in de informatiekunde (of een vergelijkbare richting), aangevuld met specifieke cursussen op het gebied van informatiemanagement, zoals BISL.
 • Must: Minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie; evt bij een onderwijsinstelling of vergelijkbare complexere organisatie.
 • Pre: Op de hoogte van recente ontwikkelingen in het hoger onderwijs, bij voorkeur op het gebied van Onderwijs en ICT.
 • Ervaring met het initiëren van en input leveren aan het informatiebeleid. Je hebt eerder ontwikkelingen en omgevingsfactoren vertaald naar normen en richtlijnen voor de informatievoorziening.

Aanbod

Wat bieden we jou?

 • Een jaarcontract met uitzicht op onbepaalde tijd
 • €3.731,81 - € 5.127,39 bruto per maand o.b.v. 1 fte
 • 8,3% eindejaarsuitkering
 • Uitstekende scholings- en ontwikkelmogelijkheden (Bsc. / MSc. etc.)
 • Aantrekkelijke pensioenregeling
 • Bij 36u per week 42 vakantiedagen en bij 40u per week 50 vakantiedagenOm bij de Hogeschool te komen werken, heb je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig.

Contact
Kaveh Rafat
Referentienummer
JN-082021-3560014

Vacature samenvatting

Sector
Information Technology
Sub Sector
IT Business Analysis
Industrie
Not For Profit
Vacatures per locatie
Rotterdam
Contract Type
Permanent
Consultant
Kaveh Rafat
Vacature referentie
JN-082021-3560014