Compliance Officer

Amsterdam Vast dienstverband

Toegevoegd 18/03/2022

  • Leuke compliance functie bij BPD
  • Kans om je te ontwikkelen naar compliance officer

Over onze klant

BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland en Duitsland. In Nederland werken we vanuit 4 regiokantoren en ons hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Sinds de oprichting in 1946 hebben we de bouw van ruim 375.000 woningen mogelijk gemaakt. Met trots zien we dat er vandaag meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. Het is onze overtuiging dat iedereen recht heeft op een fijn en betaalbaar thuis in een prettige en duurzame leefomgeving. Daar zetten we ons elke dag voor in zodat fijn wonen ook voor de komende generaties mogelijk blijft.

Functie

Als compliance officer ga je werken vanuit ons hoofdkantoor te Amsterdam. Jouw doel en dat van de afdeling Compliance & Privacy is het waarborgen van het vertrouwen van alle stakeholders binnen onze organisatie. Dit doe je door het bevorderen van de integriteit en het risicobewustzijn van onze medewerkers, onder andere door het geven van advies, trainingen en presentaties. Je brengt risico's in kaart, ziet toe op in- en externe relevante wetgeving waarmee wij, met Rabobank als aandeelhouder, in overeenstemming dienen te werken. Daarbij handel je incidenten af en zorg je voor continue awareness op het gebied van compliance- en privacy onderwerpen. Doordat jij instaat voor een professionele en integere organisatie draag jij bij aan een professionele reputatie van BPD en de Rabobank!Wat ga jij bij ons doen?Je bent verantwoordelijk voor het adviseren en ondersteunen van onze regio's en stafafdelingen bij compliance- en privacyvraagstukken. Ook onze Duitse collega's kunnen jouw advies en ondersteuning goed gebruiken bij de werkzaamheden die voor beide landen vormgegeven dienen te worden, zoals het opstellen van beleidsstukken en rapportages. Je acteert op incidenten en meldingen van misstanden van medewerkers en je brengt door middel van presentaties en trainingen het belang van een integere bedrijfscultuur onder de aandacht in de organisatie. Hiervoor kun jij waar nodig een onafhankelijke positie innemen ten opzichte van de organisatie. Verder ontferm je je over het actueel houden van beleid op het gebied van compliance en privacy en draag je bij aan het opzetten en uitvoeren van de jaarlijkse risicoanalyse.

Profiel

  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie.
  • Je hebt relevante opleidingen of cursussen gevolgd, zoals compliance & integriteitmanagement (hbo+/ academisch werk- en denkniveau).
  • Je hebt gedegen kennis van relevante toezicht wet- en regelgeving, maar ook van vastgoedontwikkeling, financiële dienstverlening en risicomanagement.
  • Je bent ervaren in het werken in multidisciplinaire projecten.
  • Je beschikt over een pragmatische en positief kritische instelling, bent hands-on, overtuigend en stressbestendig.
  • Je bent analytisch en kunt goed beleidsmatig denken en handelen.
  • Je bent communicatief vaardig, goed in samenwerken maar kan ook goed zelfstandig te werk gaan.
  • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en goede beheersing van de Engelse taal. Beheersing van de Duitse taal is een pre.


Aanbod

Markt conform salaris!

Contact
Willem van Leeuwen
Referentienummer
JN-032022-5390861

Vacature samenvatting

Sector
Risk, Compliance & Audit
Sub Sector
Compliance
Industrie
Financial Services
Vacatures per locatie
Amsterdam
Contract Type
Permanent
Consultant
Willem van Leeuwen
Vacature referentie
JN-032022-5390861