Compliance Coördinator

Rijswijk Vast dienstverband

Toegevoegd 11/08/2022

 • Leuke compliance functie bij Kiwa Register onderdeel SHV!
 • Leuke compliance functie bij Kiwa Register onderdeel SHV!

Over onze klant

Kiwa Register is onderdeel van Kiwa N.V. en legt zich toe op het efficiënt verwerken van aanvragen voor formele vergunningen en wettelijke bevoegdheden in de transportsector. Jaarlijks verstrekt Kiwa namens de Minister van Infrastructuur en Waterstaat ruim 100.000 vergunningen en bevoegdheden aan natuurlijke personen en bedrijven in de luchtvaart, zeevaart, binnenvaart en het personen- en vrachtvervoer over de weg.

In deze uitdagende functie kom je te werken binnen de unit Compliance van Kiwa Register met als standplaats Rijswijk. Je gaat deel uitmaken van een relatief klein organisatieonderdeel met een deskundig en gedreven team van 11 medewerkers waaronder een security- en privacy officer, juridische staf en productmanagement. Binnen het enthousiaste en informele team zijn we ondernemend, vooruitstrevend en continue bezig om werkwijzen, processen en producten te verbeteren door het gebruik van moderne technieken.

Functie

Als compliance coördinator bij Kiwa Register ben jij samen met je collega's verantwoordelijk voor de borging en naleving van het compliance beleid en de wet- en regelgeving binnen Kiwa Register. Je gaat deel uitmaken van een deskundig en gedreven team waaronder een security- en privacy officer, een juridisch analist en een aantal productmanagers.

Verder houd jij je dagelijks bezig met de verdere professionalisering van de risicobeheersing binnen Kiwa Register. Als compliance coördinator ben je voor jouw vakgebied de linking pin tussen de afdelingen, management en directie, Kiwa N.V. en externe toezichthouders en adviseer je en geef je inzicht waar we op het gebied van compliance presteren en waar er verbetermogelijkheden liggen.

Je adviseert samen met de andere compliance collega's vanuit jouw deskundigheid met betrekking tot het beheersen van compliance risico's en monitort de naleving van wet- en regelgeving, interne (beleids)regels, richtlijnen en risico & fraude beheersing. Relevante onderwerpen zijn vergunningverlening, kwaliteitsbeheersing, privacy, informatiebeveiliging en fraude.

Vanuit risico's in de bedrijfsprocessen ben je in staat te adviseren over de inrichting van controls om te voldoen aan de harde wettelijke vereisten. Tevens lever je een bijdrage om het risicobewustzijn binnen de organisatie te vergroten en te versterken.

Je dagelijks werk bestaat o.a. uit de volgende onderdelen:

 • Het signaleren van ontwikkelingen op het gebied van compliance en deze vertalen naar operationele gevolgen voor de organisatie;
 • Het opstellen en beheersen van de auditplanning;
 • Het geven van training en awareness sessies;
 • Het implementeren en onderhouden van het compliance- en risk framework, beleid, protocollen en procedures;
 • Het uitvoeren van risicoanalyses, reviews en interne audits;
 • Het opstellen van diverse rapportages;
 • Het voorbereiden en begeleiden van externe audits;
 • Het zorgdragen voor de opvolging van bevindingen uit interne en externe audits.

Profiel

Een compliance coördinator bij Kiwa Register is betrokken, toegankelijk, neemt het initiatief en denkt in oplossingen. Jij bent een stevige gesprekspartner die onafhankelijk een eigen standpunt in kan nemen. Je beschikt over een groot verantwoordelijkheidsgevoel en organisatiesensitiviteit. Je weet op elk niveau te communiceren en te verbinden en staat in contact met interne- en externe relaties. Ook weet je resultaten neer te zetten en anticipeer je op ontwikkelingen die jouw vakgebied raken.Beschik jij over het volgende profiel?

 • Een afgeronde hbo- en/of wo- opleiding; tenminste 4 jaar werkervaring binnen het risk & compliance domein (o.a. als compliance officer, compliance coördinator, risk manager, kwaliteit coördinator of internal auditor);
 • Kennis van of affiniteit met normenkaders, in het bijzonder ISO 9001, ISO 27001 en AVG (ervaring in vergunningverlening is een pré);
 • Een goede beheersing van zowel de Nederlandse- als de Engelse taal, in woord en geschrift.

Aanbod

.

Contact
Willem van Leeuwen
Referentienummer
JN-082022-5718131

Vacature samenvatting

Sector
Risk, Compliance & Audit
Sub Sector
Compliance
Industrie
Public Sector
Vacatures per locatie
Rijswijk
Contract Type
Permanent
Consultant
Willem van Leeuwen
Vacature referentie
JN-082022-5718131