API Platform Manager

Ede Vast dienstverband

Bijgewerkt 13/09/2022

  • Deel uitmaken van een geweldige organisatie die inzet op haar mensen!
  • Een uitdaging bij een hard groeiende internationale organisatie!

Over onze klant

Een internationaal opererend familiebedrijf met als kernactiviteit de productie en verkoop van hoogwaardige diervoeders (Animal Nutrition). Wij verleggen continu onze grenzen. Gedreven door die ambitie dragen zij als sinds 1911 actief bij aan de vooruitgang binnen de agrarische sector. De afgelopen jaren is indrukwekkende groei gerealiseerd door zowel autonome groei als door overnames in Europa, Azië, Afrika en Zuid-Amerika. Het doel is om deze ambitieuze internationale groeistrategie verder te continueren. Hierin staat voorop dat wij voedselzekerheid- en veiligheid bieden voor nu en de generatie na ons, met oog voor de juiste balans tussen people, profit en planet.

Buiten Nederland heeft het bedrijf activiteiten in meer dan 75 landen, waaronder haar eigen productielocaties in Polen, Rusland, Tsjechië, Egypte, Ethiopië, Brazilië, Zuid-Afrika, Servië, Spanje, Portugal, Myanmar, Indonesië en Vietnam. Wereldwijd dragen dagelijks meer dan 7.000 medewerkers bij aan de realisatie van de doelen en ambities van ons bedrijf.

Functie

De Global IT afdeling is het kloppende hart van de organisatie. Met 40 enthousiaste en bevlogen collega's zorgen zij ervoor dat alle processen rondom de productie, verkoop en distributie optimaal functioneren.

Als API Platform Manager ben je verantwoordelijk voor het beheren, integreren en aanpassen van het landschap van systemen, applicaties en 3rd party tooling. Dat doe je vanuit een multidisciplinair team volgens de Agile-methode. Je bent de brug tussen de afdeling IT Infrastructure & Services, de functionele specialist en de business en kan de vraag van de teams verbinden aan de strategische doelen van de organisatie die dan basis zijn voor praktische ICT-oplossingen.

Hierbij houd je ook rekening met nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor (operationele-) ondersteuning en technisch onderhoud van wereldwijde en lokale applicaties.

Profiel

Ze zijn op zoek naar een ervaren API Platform manager die zijn/haar vak verstaat en bekend is met het ontwerpen en implementeren van integraties.

Relevante ervaring heeft met het beheren van API- en integratie platformen. Belangrijk is dat je als meewerkend voorman leiding kunt geven aan change management projecten en voor de business een 'zachte landing' verzorgt. Het gaat vooral om de persoonlijkheid en professionaliteit. Daarom vragen we:

  • Sterke communicatieve vaardigheden. Je bent goed in staat je omgeving mee te nemen en beschikt over een flinke dosis pro-activiteit. Je hebt een coachende rol op gebied van API- en integratie management richting je IT-collega's;
  • Ervaring met het opstellen en managen van API's, de integratie architectuur en het bouwen en beheren van interfaces tussen applicaties;
  • Kennis van en ervaring met middleware applicaties, integration patterns, Azure logic apps, REST/SOAP protocols, ASL, BiSL en ITIL, SQL server, DevOps.Je krijgt energie van samenwerken met verschillende collega's van zowel IT als de business en je streeft altijd naar het beste resultaat. Tot slot beheers je de Nederlandse en Engelse taal uitstekend zowel in woord als geschrift.

Aanbod

De opdrachtgever biedt jou een uitdagende functie binnen een dynamische en internationale context. Je krijgt bij hen alle mogelijkheden om impact te maken en een belangrijke bijdrage te leveren aan het realiseren van de strategie. Zij geloven dat onze mensen de motor achter hun groei zijn; zij zijn de drijvende kracht die de ambitieuze doelstellingen waarmaken. Dat is precies de reden waarom zij investeren in het ontwikkelen van jouw talenten. Je krijgt bij hen alle ruimte om te leren, te groeien en samen te werken met collega's over de hele wereld. Kortom, een inspirerende en ondernemende werkomgeving!

Zij bieden je een dienstverband voor 32-40 uur per week in een no-nonsense bedrijfscultuur die zich kenmerkt door korte lijnen en snelle besluitvorming. Een omgeving waar volop ruimte is eigen initiatief. Je ontvangt een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket.

Contact
Colin Bovenkerk
Referentienummer
JN-022022-5272338

Vacature samenvatting

Sector
Engineering & Manufacturing
Sub Sector
Production, Manufacturing
Industrie
Industrial / Manufacturing
Vacatures per locatie
Ede
Contract Type
Permanent
Consultant
Colin Bovenkerk
Vacature referentie
JN-022022-5272338