Manager IT Administration and Governance

Huizen Vast dienstverband

Toegevoegd 23/08/2022

 • Deel uit maken van een mooie digitale transformatie!
 • Een moderne en uitdagende IT-omgeving!

Over onze klant

Als grootste supermarktketen in Europa zijn ze actief in 32 landen. In Nederland hebben ze meer dan 21.000 medewerkers in 440 filialen. De klant staat bij hen centraal en ze hebben oog voor duurzaamheid, bijvoorbeeld door steeds meer biologische, diervriendelijke en duurzame producten in het assortiment op te nemen én door de bouw van de meest duurzame distributiecentra van Nederland. Die betrokkenheid strekt zich ook uit tot de medewerkers. Ze zorgen voor een gezonde werk-privé balans, voldoende groei- en ontwikkelingsmogelijkheden en uiteraard de juiste beloning. Daarnaast staan diversiteit en inclusie hoog op de agenda, zodat iedereen gelijke kansen krijgt en zich kan ontwikkelen en we discriminatie voorkomen.

Functie

Onze klant heeft een moderne en uitdagende IT-omgeving waarbij internationalisering en standaardisering van groot belang zijn. Door de distributiecentra en filialen steeds te voorzien van vernieuwende IT-systemen, worden de medewerkers optimaal ondersteund in hun werkzaamheden en profiteren de klanten van een steeds betere service en winkelervaring. Op dit moment zitten zij midden in de digitale transformatie en zijn zij dagelijks bezig met nieuwe initiatieven. Het afgelopen jaar is selfscanning binnen het bedrijf geïmplementeerd en is het aantal filialen met self-checkout sterk uitgebreid. De vernieuwingen gaan ook de komende jaren door, waarbij zowel de digitale infrastructuur als het gebruik van digitale middelen verder vernieuwd en uitgebreid zal worden.De afdeling IT Administration & Governance is onder andere verantwoordelijk voor het inkopen van IT-middelen en diensten, communicatie en IT Governance. Voor deze afdeling zoeken we een leidinggevende die toe is aan een volgende stap. In deze functie geef je leiding aan een team van drie medewerkers IT Administration & Governance.

In deze functie ben jij verantwoordelijk voor het supplier- en portfoliomanagement en houd je het overzicht met betrekking tot de gemaakte IT kosten. Samen met de vakafdelingen en met jouw IT-collega's plan jij de IT-projecten en het IT-budget. Het is jouw verantwoordelijkheid deze te bewaken en te monitoren. Je voert gesprekken met leveranciers en, indien nodig, voer je contractonderhandelingen met ze. Bovendien schakel je op strategisch niveau met het management.

 • Je geeft leiding aan een team van 3 medewerkers.
 • Je adviseert en denkt op strategisch niveau mee met het management.
 • Je schakelt regelmatig met controlling om de budgetten af te stemmen.
 • Je bewaakt en monitort de budgetten, de processen en de uitvoer van contracten.
 • Je coördineert en ondersteunt op het gebied van externe en interne IT-audits.Profiel

Je hebt inmiddels enkele jaren leidinggevende ervaring, idealiter binnen een IT-omgeving, en bent toe aan een volgende stap. Verder ben je communicatief heel vaardig en deins je er niet voor terug om onderhandelingen te voeren met leveranciers. Zowel intern als extern schakel je met diverse stakeholders.

 • Je hebt een relevante hbo- of wo-opleiding afgerond en minimaal 3 jaar leidinggevende ervaring.
 • Je bent heel gestructureerd in de uitvoering van jouw werkzaamheden en weet goed het overzicht te bewaren.
 • Je beschikt over uitstekende onderhandelingsvaardigheden.
 • Je beschikt over een structurele en zelfstandige werkwijze.
 • Eerdere ervaring binnen IT-controlling is een pre.
 • Uitstekende beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal.

Aanbod

 • Een divers, hecht team.
 • Een uitdagende functie met veel verantwoordelijkheid.
 • Goede arbeidsvoorwaarden, met een marktconform salaris en de mogelijkheid je verder te ontwikkelen.
Contact
Colin Bovenkerk
Referentienummer
JN-082022-5729492

Vacature samenvatting

Sector
Information Technology
Sub Sector
IT Management
Industrie
Retail
Vacatures per locatie
Huizen
Contract Type
Permanent
Consultant
Colin Bovenkerk
Vacature referentie
JN-082022-5729492