Inkoper (tijdelijk)

Leiden Interim €4.000 - €4.500 per month

Added 08/12/2021

  • Werken voor prachtige scheepsbouwer
  • jij bent verantwoordelijk voor het maken en implementeren van het Inkoopplan

About Our Client

Onze klant ontwerpt, bouwt en installeert innovatieve, high-tech onderdelen en schroefasinstallaties voor luxe jachten.

Job Description

Wij zijn op zoek naar een tactisch inkoper die de invulling gaat geven aan deze functie door samen met het management de inkoopstrategie te gaan vormgeven. Je rapporteert direct aan de algemeen directeur en je werkt nauw samen met het Bedrijfsbureau. Jouw focus ligt op het zo soepel mogelijk laten verlopen van de inkoop van materialen.

Als Tactisch Inkoper verzorg jij de afspraken met onze preferred suppliers, zodat onze werkvoorbereiders gemakkelijk, snel en secuur kunnen inkopen en dat de materialen op een correcte wijze/condities worden aangeleverd bij ons magazijn.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het maken en implementeren van ons Inkoopplan (strategie rondom Hefboomleveranciers, Knelpuntleveranciers, Strategische leveranciers en Routine leveranciers) en besteed je tijd aan het realiseren van een verbeterplan voor het optimaliseren van de supply chain, wat resulteert in een zichtbare verbetering op het gebied van werkprocessen en efficiency in materiaalstromen.

The Successful Applicant

Wij zijn op zoek naar een inkoper met minimaal 4 jaar inkoop ervaring. Je hebt ruime ervaring met leveranciersmanagement, relatiebeheer en ervaring met het bespreken van knelpunten en afkeurproblemen. Technische kennis is daarbij een dikke pré, bij voorkeur in de metaalindustrie of machinebouw.

Daarnaast vinden wij het belangrijk dat je een aantoonbare verbetering in werkprocessen en inkoopbeleid hebt doorgevoerd. Denk daarbij aan het initiëren en vormgeven van een tactisch Inkoopplan, gebaseerd op Kraljic.

Voor jou betekent dit dat je hoge eisen stelt aan zaken als betrouwbaarheid, bedieningsgemak en nazorg. Een goede relatie met je interne klanten (werkvoorbereiding, magazijn, constructie, montage en engineering) en je externe klanten (leveranciers) is hierin essentieel zodat er een efficiënte goederenstroom is tegen een goede inkoopprijs. Hierin ben je pro-actief, en neem je (aantoonbare!) ervaring mee.

  • Heb je een afgeronde hbo opleiding, aangevuld met een erkende inkoop opleiding zoals NEVI1 of NEVI2;
  • Weet je wat er speelt in organisaties en zorg je voor draagvlak, je bent een verbinder;
  • Ben je ondernemend, resultaatgericht en een teamspeler;
  • Neem je initiatieven en verantwoordelijkheden en toont doorzettingsvermogen.

What's on Offer

  • Een werkomgeving waarin een goede balans tussen werk en privé belangrijk is.
  • Inspirerende werkomgeving, waar veel ruimte is voor ontwikkelings- en scholingsmogelijkheden;
  • De mogelijkheid om invulling gaat geven aan een nieuwe functie en samen met het management de inkoopstrategie vormgeven;
Contact
Boudewijn Beuvery
Quote job ref
JN-122021-4549215

Job summary

Sector
Procurement & Supply Chain
Sub Sector
Direct Procurement
Industry
Industrial / Manufacturing
Jobs by location
Leiden
Contract Type
Interim
Consultant
Boudewijn Beuvery
Job Reference
JN-122021-4549215