Nieuwe technologieën helpen bedrijven om helpen hun processen te stroomlijnen en hun productie te verhogen. Sommige bedrijven zijn echter nog steeds niet bereid hun wervingsprocedures te veranderen, met als gevolg dat ze niet in staat zijn hun concurrentiepositie te behouden en toptalent in te huren.Hoe kun je digitale technologie inzetten om je zoektocht naar talent in de toekomst te verbeteren?

Het belang van het benutten van talent binnen digitale organisaties

Het benutten van talent betekent het herkennen van de vaardigheden van je team die boven hun functieomschrijving uitgaan. Historisch gezien is dit een waardevol onderdeel geweest van de rol van een talentexpert. Het opsporen van zeer getalenteerde werknemers, toekomstige leiders en werknemers, die wellicht belangstelling hebben om over te stappen van de ene functie naar de andere. Het benutten van talent is echter veel meer dan door deze enge definitie wordt gesuggereerd. Dit is met name relevant in de huidige werkomgeving, waar sprake is van een nieuwe mix van werk en privé en werknemers meer van hun werkgevers verwachten.

Gezondheid en welzijn, inclusiviteit en een flexibele werkomgeving zijn inmiddels zaken die niet zo zeer worden geambieerd maar worden verwacht.

Hoe kun je talent benutten binnen je bedrijf?

Talent dat wordt goed wordt benut, kan veranderingen binnen een organisatie op een meer organische wijze stimuleren dan het simpelweg implementeren van die veranderingen. Nu er nieuwe technologieën zijn geïntroduceerd, kan een getalenteerde medewerker de katalysator zijn om deze technologieën in het hele bedrijf geaccepteerd te krijgen, en een vloeiender en holistischer acceptatie aanmoedigen, in plaats van een verplichte opdracht vanuit het management. De acceptatie vindt mogelijk geleidelijk plaats, maar degenen die het gewijzigde gedrag overnemen, kunnen makkelijker uit de voeten met de nieuwe technologieën.

De technologie die wordt gebruikt om werving van talent te ondersteunen

De technologie voor het werven van talent verandert en verbetert voortdurend. De oorspronkelijke algoritmische zoektocht naar kandidaten is in sommige gevallen gebrekkig en zelfs discriminerend gebleken. Bij Michael Page hebben we een nieuw sollicitatieprocedure geïntroduceerd in de vorm van Hinterview. Dit is effectief vanuit het perspectief van een kandidaat, omdat ze horen hoe een consultant een functie bespreekt via een opgenomen video en zo een duidelijker beeld krijgen van de vacature.

Ook kunnen consultants interviews met kandidaten opnemen, en de antwoorden van de kandidaten kunnen vervolgens worden verspreid onder mondiale belanghebbenden. In plaats van dat iedereen dezelfde kandidaten interviewt en dezelfde vragen stelt, stelt deze technologie managers en de organisatie in staat tijd te besparen bij het organiseren van meerdere interviews.

Het gebruik van data-analyses in de zoektocht naar talent

De beschikbaarheid van data en analyses heeft de manier waarop recruiters de markt benaderen veranderd. De overvloed aan data heeft een markt op zichzelf gecreëerd, en bedrijven als de onze hebben veel geïnvesteerd in het leren begrijpen wat de data-industrie betekenvoor ons en onze klanten.

We hebben bijvoorbeeld externe gegevens over het aantal functies die in een bepaalde divisie of op een bepaalde locatie worden vervult, om het even welke. Ook kunnen we met onze klanten communiceren over het aantal functies waar ze mee concurreren. 

Vanuit het perspectief van Michael Page kunnen we het volgende doen met analyses om je wervingsprocedures en de snelheid waarmee je mensen in dienst neemt te verbeteren:

  • Formuleer realistische verwachtingen rondom tijdschema's en planningen, om te zorgen dat er geen vertraging wordt opgelopen.
  • Stel KPI's op voor het aantal CV's en interviews dat nodig is om een bepaalde functies te vervullen.

We kunnen je vertellen hoe lang het duurt om een tijdelijke of permanente functie te vervullen. 
Het belang van het omarmen van nieuwe technologieën

Sommige bedrijven vinden het moeilijker om nieuwe technologieën in te voeren dan andere. Het is moeilijk vertrouwen te hebben in een programma of nieuwe processen zonder tastbare resultaten die bewijzen dat de betreffende oplossing voor je gaat werken. Hoe actueler de technologische uitrusting van een bedrijf, des te beter is zij voorbereid op de toekomst.

Als je nieuwe talenten voor je organisatie wilt werven, neem dan vandaag nog contact op met een van onze gespecialiseerde recruitment consultants.
 

Op zoek naar kandidaten?

Wil je je wervingsbehoeften met ons bespreken ?

Neem contact met ons op

Salarisoverzicht

Bekijk de belangrijkste trends in de markt en salarissen per sector.

Lees meer

Populaire artikelen