Wie een functie op topniveau wil bemachtigen, kan dat niet parttime doen. Het aantal vrouwen dat fulltime werkt is de afgelopen jaren dan ook flink toegenomen. De samenleving zou de doorstroom van deze vrouwen naar de top beter moeten faciliteren, vindt Mischa Voogt, Managing Director bij Michael Page.

Amsterdam, 13 juni 2016 - Minister Jet Bussemaker wond er onlangs geen doekjes om: deeltijd werken hoeft de carrière van vrouwen niet in de weg te staan, zelfs wanneer zij topfuncties ambiëren. Mischa Voogt, Managing Director bij Michael Page Nederland, constateert echter dat de praktijk iets weerbarstiger is: “Wellicht dat toekomstige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt een ander beeld laten zien, maar momenteel is het nog altijd zo dat fulltime werken min of meer een voorwaarde is om een toppositie te bereiken en te behouden. Zowel voor mannen als voor vrouwen.”

Zwaardere functie kost veel tijd

Uit recent onderzoek van Michael Page naar het verschil tussen de positie van mannen en vrouwen op de arbeidsmarkt, komt onder meer naar voren dat het aantal vrouwen in fulltime functies eerder toe- dan afneemt. Van de ondervraagde organisaties geeft 25% aan dat het aantal vrouwen met een fulltime functie in de afgelopen vijf jaar is toegenomen, 61% dat het gelijk is gebleven en slechts 14% ziet een afname. “Voor het deel van de markt dat wij bedienen, met name het hogere managementsegment, zijn deze cijfers geen verrassing wat mij betreft,” zegt Voogt. “Als je een zwaardere functie hebt, waarbij je veel mensen aanstuurt, dan kost dat gewoon erg veel tijd. Die uren moet je ergens vandaan halen en het is moeilijk om die tijd te vinden als je maar drie of vier dagen per week werkt. Wil je minder werken, bijvoorbeeld om een paar dagen per week bij je kind thuis te zijn, dan kun je beter een ander soort functie kiezen.”

Taken verdelen geen optie

De suggestie van de minister dat mannen minder moeten gaan werken en een deel van de zorgtaken moeten overnemen die nu nog vaak door vrouwen worden vervuld, gaat ook niet altijd op, vindt Voogt. Zelf is zij moeder van twee kinderen en ze heeft een partner die eveneens fulltime werkt op topniveau. “Voor ons beiden is het geen optie om minder te gaan werken. De functie staat dat gewoon niet toe. Dat wil echter niet zeggen dat dat ten koste gaat van onze kinderen. Wij hebben dankzij onze goedbetaalde functies de mogelijkheid om de kinderopvang goed te regelen. Ik denk dan ook dat de route naar meer vrouwen in topfuncties niet gelegen is in iedereen parttime laten werken, want dat is geen realistische verwachting. Wel zou het de moeite lonen om te kijken hoe we gelijke kansen kunnen creëren door betere voorwaarden te scheppen.”

Aanpassen schoolsysteem

Als voorbeeld van wat de samenleving zou kunnen doen om het aantal vrouwen in topposities te vergroten, noemt Voogt onder meer het aanpassen van het schoolsysteem. “Als dat beter zou aansluiten op de werktijden van ouders, dan zou het voor veel vrouwen al een stuk eenvoudiger zijn om fulltime te werken. Met name voor het middensegment kunnen we zo veel hordes wegnemen. Daarbij is de kinderopvang erg duur in Nederland in vergelijking met de ons omringende landen. Hier kan nog veel gewonnen worden.”

Verantwoordelijkheid bij vrouwen

Ook ligt er een verantwoordelijkheid bij vrouwen zelf, stelt Voogt: “Vrouwen zouden minder bang moeten zijn om een duidelijke keuze te maken. De perceptie is nog vaak dat een fulltime baan niet met een gezin te combineren is. Ik denk dat dit wel degelijk goed te realiseren is, mits je alles goed regelt. Maar dan moet je wel echt overtuigd zijn van je keuze. Wil je liever een paar dagen per week thuiszitten bij je kinderen? Maak daar dan ook een eerlijke keuze in en accepteer de consequentie dat een andere functie misschien beter bij je past.”

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Bekijk onze vacatures hier

Op zoek naar een baan?

Vind de beste vacatures op onze website

Solliciteer nu

Is uw salaris marktconform?

Onze salarisvergelijker geeft u een uitgebreid overzicht van sectorspecifeike salarissen in Nederland

Bereken nu

Job Match

Vind de vacature die bij u past op basis van uw vaardigheden en ervaring in uw cv met onze innovatieve tool

Upload uw cv

Populaire artikelen