De eerste 90 dagen in een nieuwe baan zijn cruciaal. Dan leert u immers uw nieuwe bedrijf, taken en collega's kennen, en zij leren u kennen.

Een eerste indruk wordt gevormd op basis op vrij beperkte gegevens, en dat in beide richtingen. Als nieuwkomer is het belangrijk dat u gebruik maakt van die eerste 90 dagen. Beginnen met een nieuwe baan lijkt heel erg op het bezoeken van een nieuw land.

U bent degene die opvalt, dus zal alles wat u doet opgemerkt worden. Daarom is het belangrijk om een positieve houding aan te nemen, en niet meteen op alles commentaar te geven. Dat is een fout die vooral jonge werknemers nogal eens durven te maken.”

Dit zijn onze vijf belangrijkste tips om tijdens die eerste 90 dagen in een nieuwe baan uit te blinken:

  1. Wees voorbereid – De eerste dag in uw nieuwe baan hoeft niet per se de eerste keer te zijn dat u in contact komt met uw nieuwe team. In de weken voor u begint, kunt u het initiatief nemen om contact op te nemen met uw nieuwe werkgever, en informatie te vragen over uw nieuwe rol, en hoe dit past bij het bestaande team en de zakelijke doelstellingen. Wanneer u de eerste dag opdaagt en al hebt aangetoond dat u betrokken bent, zal u zeker indruk maken. Belangrijker is nog dat u op die manier meteen kunt presteren.
  2. Luister en leer - Slurp zoveel mogelijk kennis op over uw collega's, hun taken en functies, en de manier waarop het bedrijf werkt. Uw vermogen om deze informatie te onthouden kan een belangrijke factor zijn om aan uw nieuwe werkgever te tonen dat u betrokken bent in uw nieuwe functie en echt interesse toont. Hierdoor zal u ook betekenisvolle persoonlijke en professionele banden kunnen smeden met uwnieuwe collega's. Dat is een belangrijke stap om uw nieuwe functie gewend te raken.
  3. Wees proactief – De eerste 90 dagen zal er waarschijnlijk heel wat op u afkomen. U zal heel wat moeten leren en talrijke uitdagingen aangaan. Toch is het belangrijk dat u uw nieuwe taken niet op een passieve manier aanpakt; wacht niet tot u de zaken op een presenteerblaadje aangereikt krijgt. Neem het initiatief en vraag om werk. Er is altijd de neiging om nieuwe werknemers te weinig te laten presteren, zodat ze zich kunnen inwerken. Het risico bestaat echter dat u zo niet kunt laten zien wat u kunt, en door de passief te zijn is het moeilijker om uw stempel te drukken.
  4. Wees betrokken – Aantonen dat u bereid bent om meer werk aan te nemen en u een teamspeler bent is belangrijk, maar betrokken geraken bij activiteiten buiten uw dagelijks werk is dat ook. Heel wat bedrijven hebben immers een formeel of informeel lunchmoment en afterworkactiviteiten. Dat is een waardevolle manier om uw nieuwe collega's te leren kennen. Ook zij kunnen u zo leren kennen en u kunt plezier beleven aan uw werk. Tevreden zijn met het werk en goed presteren draait niet alleen om het afronden van taken, maar ook om samenwerking en werkrelaties. Wanneer u mensen leert kennen buiten uw werkomgeving, kan dat echt nuttig zijn.
  5. Zorg voor een ‘early win’ – Al gauw tonen wat u kan, is een fantastische manier om uw reputatie bij uw werkgever en collega's te versterken. Wanneer u zorgt voor een 'early win' kunt u mensen tonen dat u een positieve wind laat waaien in uw nieuwe functie. Die early win hoeft niet enorm te zijn, het kan ook een klein gebaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan het opleveren van een taak voor de deadline, samenwerken rond een bepaalde taak of een positief resultaat bereiken.

Lees ook: 5 tekenen dat u een baan heeft gevonden die bij u past

Lees ook: De eerste dag in een nieuwe baan: een gids voor ervaren professionals

De eerste 90 dagen zullen waarschijnlijk voorbij zijn voor u het weet, en u zal al gauw stevig ingewerkt zijn in uw nieuwe functie. Houd daarom deze tips in het achterhoofd, en wees vanaf dag één een uitblinker. Door u goed voor te bereiden, kunt u aantonen dat u betrokken bent. Door zoveel mogelijk informatie op te slurpen over uw functie en collega's, kunt u succes boeken. Wanneer u proactief en betrokken bent, toont u aan uw collega's en werkgever dat u uw nieuwe baan ernstig neemt. En ten slotte is een early win een van de beste manieren om echt uw stempel te drukken.

Bekijk hier onze laatste vacatures

Op zoek naar een baan?

Vind de beste vacatures op onze website

Solliciteer nu

Is uw salaris marktconform?

Onze salarisvergelijker geeft u een uitgebreid overzicht van sectorspecifeike salarissen in Nederland

Bereken nu

Job Match

Vind de vacature die bij u past op basis van uw vaardigheden en ervaring in uw cv met onze innovatieve tool

Upload uw cv

Populaire artikelen